Вам знадобиться для рулету з маком:
Спосіб приготування рулету з маком:
Замочити дріжджі в теплому молоці з 1 ч.л. цукру. Дати постояти 5-10 хвилин, щоб дріжджі прокинулися.
Додати цукор і лимонну цедру (попередньо перетерти цедру в цукрі виделкою, що вона віддала аромат). По одному вбити яйця і жовтки, додати сіль.
Поступово додавати борошно, близько 5 склянок. Додати розтоплене масло і все добре перемішати.
Місити тісто близько 10 хвилин, воно має стати гладким і блискучим. Якщо тісто дуже липке, додайте ще трохи борошна. Сформувати тісто в кулю і укласти в миску, змащену олією. Накрити харчовою плівкою або кухонним рушником. Дати тісту підійти близько години. Знайдіть в будинку тепле місце. Наприклад, біля плити або навіть на батареї.
Поки тісто піднімається, зробіть начинку. У невеликій каструльці замочіть мак в молоці, щоб молоко тільки-тільки закривало мак.
Доведіть до слабкого кипіння і остудіть 15-20 хвилин. Зцідіть молоко. На цьому етапі ви можете провернути мак в комбайні, а можете залишити як є. Додайте цукор, мед, родзинки, горіхи, масло і яєчні білки. Все перемішайте.
Тісто збийте і злегка помісити. Викладіть на присипаний борошном стіл, розділіть на 2 рівні частини і розкачати в пласт шириною близько 25 см. Викладіть на пласт половину начинки, відступаючи від країв на 1 см. Засукайте в рулет. Виконайте те ж саме з другою половиною тіста.
Змастіть маслом деко і викладіть на нього обидва рулету. Прикрийте рушником і дайте ще раз підійти близько 30 хвилин.
Розігрійте духовку до 180 С. Коли рулети підійдуть, змастіть верх збитим яйцем з 1 ст.л. води і випікайте в розігрітій духовці 20-25 хвилин до золотистого кольору. Рулет з маком готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: