стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Рулет з маком



Рулет з маком

Рулет з маком
автор рецепта Автор: Галя



Вам знадобиться для рулету з маком:

  • тісто для рулету з маком
  • 2 пакетики сухих дріжджів або 50 г свіжих
  • 1 склянка теплого (не гарячою!) молока
  • 1/2 склянки цукру +1 ч.л.
  • 1/2 ч.л. лимонної цедри
  • 2 яйця + 2 жовтки (білки підуть в начинку)
  • 1/4 ч.л. солі
  • 5 - 5 1/2 склянок борошна
  • 100 г розтопленого масла
  • 1 яйце + 1 ст.л. води для змащення
  • начинка рулету з маком
  • 2 склянки маку
  • молоко для замочування
  • 4 ст.л. цукру
  • 4 ст.л. меду
  • 1/2 склянки родзинок
  • 4 ст.л. рубаних горіхів
  • 50 г м'якого масла
  • 2 білки

Спосіб приготування рулету з маком:
Замочити дріжджі в теплому молоці з 1 ч.л. цукру. Дати постояти 5-10 хвилин, щоб дріжджі прокинулися.

Додати цукор і лимонну цедру (попередньо перетерти цедру в цукрі виделкою, що вона віддала аромат). По одному вбити яйця і жовтки, додати сіль.

Поступово додавати борошно, близько 5 склянок. Додати розтоплене масло і все добре перемішати.

Місити тісто близько 10 хвилин, воно має стати гладким і блискучим. Якщо тісто дуже липке, додайте ще трохи борошна. Сформувати тісто в кулю і укласти в миску, змащену олією. Накрити харчовою плівкою або кухонним рушником. Дати тісту підійти близько години. Знайдіть в будинку тепле місце. Наприклад, біля плити або навіть на батареї.

Поки тісто піднімається, зробіть начинку. У невеликій каструльці замочіть мак в молоці, щоб молоко тільки-тільки закривало мак.

Доведіть до слабкого кипіння і остудіть 15-20 хвилин. Зцідіть молоко. На цьому етапі ви можете провернути мак в комбайні, а можете залишити як є. Додайте цукор, мед, родзинки, горіхи, масло і яєчні білки. Все перемішайте.

Тісто збийте і злегка помісити. Викладіть на присипаний борошном стіл, розділіть на 2 рівні частини і розкачати в пласт шириною близько 25 см. Викладіть на пласт половину начинки, відступаючи від країв на 1 см. Засукайте в рулет. Виконайте те ж саме з другою половиною тіста.

Змастіть маслом деко і викладіть на нього обидва рулету. Прикрийте рушником і дайте ще раз підійти близько 30 хвилин.

Розігрійте духовку до 180 С. Коли рулети підійдуть, змастіть верх збитим яйцем з 1 ст.л. води і випікайте в розігрітій духовці 20-25 хвилин до золотистого кольору. Рулет з маком готовий.
Смачного!