стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Медовий рулет



Медовий рулет

Медовий рулет
автор рецепта Автор: Катя



Вам знадобиться для медового рулету:

  • Для коржа:
  • 5 яєць (охолоджених)
  • 100 гр цукру
  • 120 гр теплого меду
  • 1 ч.л. соди
  • 1 ч.л. крохмалю
  • 1 ст борошна
  • Для крему:
  • 250 гр вареного згущеного молока
  • 250 гр масла
  • Консервування вишня (без кісточки) або банан (за смаком)
  • 100 гр. шоколаду
  • 100 гр масла
  • 1 зефір
  • 1ч.л. води

Спосіб приготування медового рулету:
Відокремити білки від жовтків. Збити білки в круту піну, додати теплий мед продовжуючи збивати. Збити жовтки з цукром до збільшення об'єму в 2-3 рази і додати в білкову масу.

Перемішати соду, крохмаль і борошно, всипати в тісто акуратно перемішавши.

Деко застелити пергаментом і викласти тісто. Випікати при температурі 160С - 15 хв.

Коли корж буде готовий, вийняти його з духовки і відразу ж скачати разом з пергаментом (я пробувала змащувати деко жиром і посипати борошном, а корж виймала на рушник і скачують разом з ним, мені навіть більше сподобалося, менше руки пече).

Поки наш рулет остигає збиваємо 250 гр. згущеного молока і 250 гр. масла. Коли рулет буде трохи теплим розгортаємо і змащуємо кремом, на крем розкладаємо фрукти і звертаємо назад, але вже без пергаменту (рушнику).

Далі розтоплюємо шоколад з маслом і покриваємо рулет. Для прикраси я розтоплюю в мікрохвильовці 1 зефір з чайною ложкою води, добре розтираю і прикрашаю рулет. ( Але не весь зефір топиться) Медовий рулет готовий.
Смачного!