стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Компот з полуниці



Компот з полуниці

Компот з полуниці
автор рецепта Автор: Ліда
кухня Кухня: Українська



Вам знадобиться для компоту з полуниці:

  • полуниця
  • Вода
  • Цукор
  • Лимонна кислота

Спосіб приготування компоту з полуниці:
Банки вимити содою, ретельно сполоснути.

Ягоди вимити, розкласти по банках( я заповнюю 1/4 банки).

Залити ягоди в банках окропом і залишити на 10-15 хвилин настоятися (банки кришками не накривати).

Через 10-15 хвилин воду з банок злити в каструлю.

На основі цієї води і приготувати цукровий сироп. На 3 л банку необхідно 400 г цукру. У розрахунку на 0,5 л банку необхідно 3 столові ложки з гіркою цукру. В злиту з банок воду додати необхідну кількість цукру, закип'ятити.

Гарячий цукровий сироп залити в банки, недоливши до країв, додати в кожну баночку лимонну кислоту зовсім трохи з розрахунку, що на 3 л банку необхідну кількість-на кінчику ножа.

Закатати стерильними кришками.

Перевернути і під "шубу" щонайменше на 12 годин.

Приємних зимових днів з ароматом свіжої ягідки! Компот з полуниці готовий.
Смачного!