Вам знадобиться для завиванця з маком:
Спосіб приготування завиванця з маком:
У каструльці прогрійте молоко, цукор, масло і сіль, поки масло не розтане, і все не прогріється до 40-45С.
Змішайте 2 склянки борошна і дріжджі у великій мисці. Додайте теплу молочну суміш з каструльки, перемішайте. Додайте 3 яйця і збивайте все міксером 30 секунд, зіскрібаючи лопаткою тісто зі стінок. Збивайте ще 3 хвилини. Додайте ще стільки борошна що залишилася, скільки вийде. Викладіть на присипаний борошном стіл. Додайте решту борошна і місіть, повинно вийти досить круте тісто. Місіть тісто 6-8 хвилин. Покладіть тісто в миску, змащену олією. Закрийте харчовою плівкою і поставте підніматися в тепле місце, поки не збільшиться в об'ємі в два рази.
В цей час залийте мак окропом, дайте постояти 30 хвилин. Злийте воду і проверніть в блендері. Перекладіть в миску, додайте горіхи, мед, лимонну цедру. Збийте яєчний білок в міцну піну і додайте в макову начинку. Все перемішайте.
Зімніть тісто і розділіть на 2 частини. Прикрийте і дайте йому відпочити хвилин 10. На присипаній борошном стільниці одну частину розкачайте в пласт 50см Х 20 см. Розподіліть зверху половину начинки. Загорніть завиванець (починаючи з вузького краю). У вас вийде завиванець довжиною 20 см. Заліпіть край. Укладіть швом вниз у змащену форму для хліба (кращий варіант) або на деко. Повторіть з рештою тіста. Прикрийте і дайте постояти 30-45 хвилин, поки не подвоїться в розмірі.
Випікайте при 180 С 35-40 хвилин. Завиванець з маком готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: