стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Завиванець з маком



Завиванець з маком

Завиванець з маком
автор рецепта Автор: Ліля



Вам знадобиться для завиванця з маком:

  • 5.5 склянок борошна
  • 4 ч.л. сухих активних дріжджів (14 г)
  • 1.5 склянки молока
  • 1/3 склянки цукру (70 г)
  • 75 г вершкового масла
  • 1 ч.л. солі
  • 3 яйця
  • 1 склянку окропу
  • 3/4 склянки маку (100 г)
  • 1/2 склянки рубаних волоських горіхів
  • 5 ст.л меду
  • 1 ч.л. лимонної цедри
  • 1 яєчний білок

Спосіб приготування завиванця з маком:
У каструльці прогрійте молоко, цукор, масло і сіль, поки масло не розтане, і все не прогріється до 40-45С.

Змішайте 2 склянки борошна і дріжджі у великій мисці. Додайте теплу молочну суміш з каструльки, перемішайте. Додайте 3 яйця і збивайте все міксером 30 секунд, зіскрібаючи лопаткою тісто зі стінок. Збивайте ще 3 хвилини. Додайте ще стільки борошна що залишилася, скільки вийде. Викладіть на присипаний борошном стіл. Додайте решту борошна і місіть, повинно вийти досить круте тісто. Місіть тісто 6-8 хвилин. Покладіть тісто в миску, змащену олією. Закрийте харчовою плівкою і поставте підніматися в тепле місце, поки не збільшиться в об'ємі в два рази.

В цей час залийте мак окропом, дайте постояти 30 хвилин. Злийте воду і проверніть в блендері. Перекладіть в миску, додайте горіхи, мед, лимонну цедру. Збийте яєчний білок в міцну піну і додайте в макову начинку. Все перемішайте.

Зімніть тісто і розділіть на 2 частини. Прикрийте і дайте йому відпочити хвилин 10. На присипаній борошном стільниці одну частину розкачайте в пласт 50см Х 20 см. Розподіліть зверху половину начинки. Загорніть завиванець (починаючи з вузького краю). У вас вийде завиванець довжиною 20 см. Заліпіть край. Укладіть швом вниз у змащену форму для хліба (кращий варіант) або на деко. Повторіть з рештою тіста. Прикрийте і дайте постояти 30-45 хвилин, поки не подвоїться в розмірі.

Випікайте при 180 С 35-40 хвилин. Завиванець з маком готовий.
Смачного!