стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Рулет з варенням



Рулет з варенням

Рулет з варенням
автор рецепта Автор: Валя



Вам знадобиться для рулету з варенням:

  • 550 г свіжих дріжджів (або 2 пакетика сухих по 7г)
  • 0,5 л кип'яченої води
  • 2 ст. ложки цукру
  • 50 г маргарину
  • 2 яйця
  • 6 склянок борошна (або скільки візьме тісто)
  • 1 ч.л. солі
  • 2 ст. ложки олії
  • варення без кісточок (близько 1 склянки)

Спосіб приготування рулету з варенням:
Дріжджі розмішати у воді, додати цукор.

Додати борошно (2 склянки), щоб тісто вийшло консистенції тіста для млинців.

Накрити харчовою плівкою, поставити в тепле місце на 30-45 хвилин (або поки тісто не збільшиться в об'ємі вдвічі). Протягом цього часу помішувати тісто кілька разів.

Маргарин потерти на тертці, додати його в тісто, додати яйця.

Додати борошна (близько 4 склянок), щоб тісто відставало від рук, але було м'яким. Додати олію і замісити тісто 7-8 хвилин.

Накрити харчовою плівкою і поставити в тепле місце.

Коли тісто підійде (приблизно за годину), розділити на 4-5 частин, кожну з яких розкачати, покласти варення (але не занадто багато, щоб не витекло) і скрутити рулет.

Поставити в розігріту до 200 С духовку, уклавши на деко, попередньо змащене маслом або маргарином.

Випікати 20-30 хвилин. Час випікання може бути іншим. Рулет з варенням готовий.
Смачного!