стрілка навігації     стрілка навігації  Як готувати лазанью



Як готувати лазанью

Як готувати лазанью
автор рецепта Автор: Люба



Вам знадобиться для лазаньї:

  • 8 пластин для лазаньї
  • 500 г кисломолочного сиру
  • 500 г яловичого фаршу
  • 1 середня цибулина
  • 1 велика морква
  • 1 маленький пучок селери
  • 2 ст.л. дрібно нарізаної петрушки
  • 400 г консервованих помідорів у соку
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 1 ст.л. базиліка
  • тертий пармезан за смаком

Спосіб приготування лазаньї:
Спершу гововим томатний соус: дрібно наріжте цибулю, моркву, селеру і петрушку і посмажте на сковорідці на середньому вогні в олії. Додайте часник (роздавлений), помідори і їх сік (краще нарізати помідори), томатну пасту і дрібно нарізаний базилік. Гарненько розмішайте дерев'яною ложкою, посоліть, поперчіть і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і тушкуйте соус ще хвилин 10.

У підсоленій воді зваріть пасту для лазаньї до напівготовності (8 пластин для лазаньї).

Посмажте фарш (можна без олії), розбиваючи його дерев'яною ложкою на дрібні шматочки.

Приготування закінчені, тепер можна майструвати лазанью: змастіть дно довгастої (краще скляну) посудини з бортиками 2-3 ст.л. томатним соусом. Викладіть в посудину 4 пластини пасти, потім рівномірно розподіліть по них половину фаршу, поверх фаршу - половину сиру, поверх сиру - половину томатного соусу. Посипте пармезаном. Потім знову: паста, фарш, сир і соус. Знову посипте пармезаном.

Закрийте посудину фольгою і поставте в духовку на годину.

Порада:
якщо немає бажання возитися з приготуванням соусу, можна використовувати готовий баночний. Можна також покласти в лазанью смажені гриби.

Заміна інгредієнта:
Замість консервованих помідорів можна використовувати свіжі - приблизно 4 штуки. Тепер Ви знаєте як готувати лазанью.
Смачного!