стрілка навігації    стрілка навігації  Суп з зеленого горошку



Суп з зеленого горошку

Суп з зеленого горошку
автор рецепта Автор: Галя



Вам знадобиться:

  • 400 г замороженого зеленого горошку
  • 150 г бекону
  • 1-2 копчених сосиски
  • 500 мл міцного нежирного м'ясного бульйону
  • 2 стебла цибулі-порею
  • 3-4 сіточки селери
  • 2 цибулини
  • 2 картоплини середнього розміру
  • 2-3 гілочки петрушки
  • 3-4 горошинки чорного перцю
  • 1-2 лаврових листки
  • щіпка чебрецю
  • 1-2 гвоздички
  • сіль - за смаком

Спосіб приготування:
Зеленому горошку попередньо даємо розморозитися. Потім кладемо його в каструлю, заливаємо м'ясним бульйоном, доливаємо 2 л води - і ставимо на вогонь. Швиденько чистимо, дрібно шаткуємо цибулю і додаємо в каструлю.

Поки каструля гріється і закипає бульйон, підготуємо інші інгредієнти. Промиваємо цибулю-порей і селеру, білу частину цибулі-порею нарізаємо кільцями, селеру шаткуємо.

Нарізаємо кубиками очищену картоплю і бекон, сосиски - кружками.

У закипілий бульйон кладемо цибулю-порей і селеру, картоплю, бекон і сосиски.

Кидаємо перець і чебрець. Після закипання накриваємо кришкою і переводимо регулятор на малий вогонь, на якому суп вариться 18-20 хвилин. За 3-4 хвилини до закінчення варіння кладемо лавровий лист і гвоздички.

Виловлюємо з супу сосиски і бекон, гвоздику і лавровий лист. Все інше залишаємо на вогні до тих пір, поки не випарується зайва рідина і суп стане густим.

За допомогою блендера пюрурєм суп. Ще раз підігріваємо - якщо це необхідно. Додаємо сосиски і бекон, рубану петрушку - і подаємо. Суп з зеленого горошку готовий.
Смачного!