стрілка навігації    стрілка навігації  Пісний суп з грибами і гречкою



Пісний суп з грибами і гречкою

Пісний суп з грибами і гречкою
автор рецепта Автор: Катя



Вам знадобиться:

  • 150 г заморожених або свіжих грибів (опеньків, наприклад)
  • 1 стакан гречки-ядриці
  • 3-4 картоплини
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 1 ріпа середніх розмірів
  • 1 корінь петрушки
  • чверть великого або половина середнього кореня селери
  • 3-4 горошини чорного перцю
  • 1 лавровий лист
  • олія для смаження

Спосіб приготування:
Підготуємо гречку: переберемо, промиємо і обсушимо між паперовими рушниками насухо. Якщо у нас гречка вищого сорту - можна обійтися без зайвих рухів тіла, тобто не перебирати і навіть не мити.

Ставимо велику сковороду (без олії), висипаємо гречку і на середньому вогні, помішуючи лопаткою, прогріваємо її. Скоро почнеться потріскування, зерна гречки почнуть розкриватися, а то й підскакувати. Тоді зменшимо вогонь і прогріваємо до тих пір, поки більшість гречаних зерен не розкриється.

Гриби - якщо вони у нас заморожені - попередньо розморожуємо і промиваємо, а сушені - заздалегідь замочуємо.

Чистимо, промиваємо і обсушуємо всі наші овочі і займаємося їх нарізкою. Всі овочі нарізаємо тонкими брусочками, соломкою. Цибулю - півкільцями. Варто поставити невелику каструльку з водою, скласти туди трохи обрізків овочів - цей овочевий бульйончик може нам знадобитися.

Ставимо на вогонь каструлю для юшки, в яку наливаємо 1,5 л води.

Наливаємо на велику сковороду трохи олії, коли сильно розігріється - кладемо цибулю і моркву, швидко перемішуємо з олією, переводимо на невеликий вогонь, на якому і тушкуєм овочі хвилин 10-15.

Додаємо в сковороду нарізані соломкою коріння петрушки і селери, ріпу, додаємо вогонь до середнього і обсмажуємо, знову ж помішуючи, хвилин 10-12 - до майже-готовності.

Тим часом вода у великій каструлі закипіла, і ми кладемо в неї картоплю, даємо закипіти, засипаємо гречку і гриби. Коли все це знову закипає - знімаємо піну і варимо 5-6 хвилин.

Тепер викладаємо з сковороди всі підготовлені овочі, кидаємо горошини перцю, лавровий лист, солимо за смаком. Як тільки все це закипить - вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою, рушником - і нехай наш суп доходить і настоюється.

Враховуючи, що гречка вбирає багато води - суп може виявитися на наш смак дуже густий. Ось тут і стане в нагоді овочевий бульйон, який ми мимохідь зварили із залишків овочів. А не знадобиться - не пропаде, додамо його в інший суп. Пісний суп з грибами і гречкою готовий.
Смачного!