стрілка навігації     стрілка навігації  Картопляний рулет з грибами і овочами



Картопляний рулет з грибами і овочами

Картопляний рулет з грибами і овочами
автор рецепта Автор: Іра



Вам знадобиться:

  • 700-800 г картопляного пюре
  • 3 ст. ложки (без гірки!) крохмалю чи борошна
  • для начинки:
  • 2 цибулини (250 г)
  • 2-3 моркви (250г)
  • 250-300 г грибів - будь-яких, на свій смак
  • сіль і перець за смаком
  • олія для смаження

Спосіб приготування:
Ставимо варити картоплю. Солимо ближче до кінця варіння.

Промиваємо і чистимо гриби і моркву. Моркву некрупно натираємо, гриби нарізаємо дрібними шматочками. Дрібно шаткуємо цибулю.

У розігрітій олії обсмажуємо, помішуючи, на середньому вогні цибулю до легкої прозорості, але не до м'якості. Додаємо терту моркву, через пару хвилин трохи знижуємо вогонь і смажимо суміш до м'якості, не забуваючи помішувати.

Викладаємо гриби, додаємо вогню і приблизно 3 хвилини смажимо, додавши солі і - якщо хочемо - перцю за смаком. У сковороді не повинно бути зайвої рідини.

Картопля вже готова, залишаємо в каструлі трохи відвару і робимо пюре, додаємо крохмаль або борошно, добре вимішуємо.

На деко кладемо папір для випічки і викладаємо картопляне пюре прямокутником приблизно 25 на 30 см. Розрівнюємо і ставимо в розігріту до 200-220С духовку на 15-20 хвилин, до легкого рум'янцю пюре.

Виймаємо деко, розподіляємо зверху начинку, обережно згортаємо рулет. Кладемо так, щоб шов був знизу, а верх змащуємо олією. Запікаємо ще близько 15 хвилин.

Перекладаємо наш рулет з грибами і овочами на блюдо, нарізаємо апетитними кружечками, пробуємо... це дійсно смачно і тане в роті. Картопляний рулет з грибами і овочами готовий.
Смачного!