стрілка навігації     стрілка навігації  Смажена форель в мигдалі під виноградним соусом



Смажена форель в мигдалі під виноградним соусом

Смажена форель в мигдалі під виноградним соусом
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Італійська



Геніально простий рецепт вишуканої страви. Ніжна м'якоть форелі в тонкій мигдальноій скоринці і соус з вина і винограду - приголомшливий смак!

Вам знадобиться:

  • 600-650 гр. філе форелі (або лосося)
  • 80-100 гр. мигдалю
  • 10-12 стебел петрушки (або 1 ст. ложка сушеної)
  • 2 яєчних білка
  • пів лимона
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • для соусу:
  • 350-400 гр. темного винограду
  • 6-7 ст. ложок сухого білого вина
  • 7-9 листочків шавлії (або пара щіпок сушенї)
  • сіль, перець
  • 1 ст. ложка топленого масла

Спосіб приготування:
У нас форель - велика райдужна, так що нетовсте філе зі шкірою, промите і обсушене, ми просто нарізали шматками. Філе великої атлантичної форелі або лосося краще в самому товстому місці нарізати поперек на шматки товщиною 4-5 см. Поливаємо свіжовичавленим лимонним соком.

Мигдаль подрібнюємо будь-яким способом (у блендері, кавомолці, ступці), ретельно змішуємо його з дрібно рубаною петрушкою, сіллю і перцем. Висипаємо в підходящу тарілку.

Яєчні білки збиваємо виделкою, підливши пару чайних ложок води. Опускаємо шматки філе в яйця і паніруємо в мигдальній суміші.

Коли масло добре розігрілося на середньо-сильному вогні, розкладаємо в сковороді шматки форелі, смажимо кожну сторону по 3-4 хвилини, до рум'янцю.

Виноград, з якого ми вже зняли ягоди, розрізали надвоє, видалили кісточки (якщо вони є), засипаємо в сковороду з розігрітим маслом і 2-3 хвилини пасеруємо, помішуючи.

Вливаємо вино, посипаємо перцем, сіллю на свій смак, кидаємо шавлію. Давши покипіти пару хвилин, вимикаємо - наш соус готовий. Пробуємо на смак - якщо дуже кислий, можемо поправити смак чайною ложкою меду або цукру.

Для подачі на кожну тарілку наливаємо трохи соусу, на нього викладаємо форель, трохи поливаємо зверху.
Смачного!