Геніально простий рецепт вишуканої страви. Ніжна м'якоть форелі в тонкій мигдальноій скоринці і соус з вина і винограду - приголомшливий смак!
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
У нас форель - велика райдужна, так що нетовсте філе зі шкірою, промите і обсушене, ми просто нарізали шматками. Філе великої атлантичної форелі або лосося краще в самому товстому місці нарізати поперек на шматки товщиною 4-5 см. Поливаємо свіжовичавленим лимонним соком.
Мигдаль подрібнюємо будь-яким способом (у блендері, кавомолці, ступці), ретельно змішуємо його з дрібно рубаною петрушкою, сіллю і перцем. Висипаємо в підходящу тарілку.
Яєчні білки збиваємо виделкою, підливши пару чайних ложок води. Опускаємо шматки філе в яйця і паніруємо в мигдальній суміші.
Коли масло добре розігрілося на середньо-сильному вогні, розкладаємо в сковороді шматки форелі, смажимо кожну сторону по 3-4 хвилини, до рум'янцю.
Виноград, з якого ми вже зняли ягоди, розрізали надвоє, видалили кісточки (якщо вони є), засипаємо в сковороду з розігрітим маслом і 2-3 хвилини пасеруємо, помішуючи.
Вливаємо вино, посипаємо перцем, сіллю на свій смак, кидаємо шавлію. Давши покипіти пару хвилин, вимикаємо - наш соус готовий. Пробуємо на смак - якщо дуже кислий, можемо поправити смак чайною ложкою меду або цукру.
Для подачі на кожну тарілку наливаємо трохи соусу, на нього викладаємо форель, трохи поливаємо зверху.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: