стрілка навігації     стрілка навігації  Як приготувати Форель



Як приготувати Форель

Як приготувати Форель
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Французька



Цей рецепт хороший своєю простотою, а також - чудовим смаком запеченої форелі або іншої червоної риби.

Вам знадобиться:

  • 600-700 гр. філе форелі на шкірі (лосося, сьомги і т.п.)
  • 6-8 дрібних картоплин
  • 1,5 чайна ложки майорану
  • 1 чайна ложка Італійських трав (або приправи для риби)
  • 1 лимон
  • сіль, суміш мелених перців (перець на вибір)
  • олія

Спосіб приготування:

1. Відварюємо картоплю в мундирі (можна і очищену) майже до готовності, тобто до неповної м'якості. Очищаємо, ділимо на четвертинки.

Включаємо гриль в духовці або, якщо його немає - на найвищу температуру.

 

2. Деко накриваємо листом фольги, змащуємо олією, посипаємо приблизно половиною трав і сіллю. Кладемо філе форелі (лосося, ін. червоної риби) шкірою вниз. Змащуємо оливковою або іншою олією, поливаємо соком половинки лимона, посипаємо сіллю, перцем і травами.

3. З боків укладаємо четвертинки картоплин, які теж змащуємо олією і посипаємо сіллю.

4. Через 20-25 хвилин (залежить від товщини філе) під грилем отримуємо ось таку апетитну рибу і рум'яну картопельку. Дуже хочеться на свою тарілку, правда?

Смачного!