Смажена форель під гострим соусом - це оригінально та смачно. Готується страва швидко і нескладно.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Форель, звичайно, потрошимо, знімаєм луску, обов'язково видаляємо зябра і плавники. Ретельно промиваємо холодною водою всередині і зовні. Обсушуємо паперовими рушниками.
На обох сторонах форелей робимо неглибокі - приблизно 10 мм - паралельні надрізи, 5-6 надрізів, злегка навскоси.
Кладемо рибини у відповідний лоток, поливаємо вином і залишаємо маринуватися на 15-20 хвилин.
А поки підготуємо інгредієнти соусу. З перцю витрушуємо насіння і нарізаємо тонкими кільцями.
Дрібно шаткуємо зелену цибулю, промиту і обсушену.
Часточку часнику нарізаємо пластинками.
Очистивши корінь імбиру, нарізаємо тонкою соломкою.
Розпікаєм у великій сковороді 2-3 ст. ложки олії, переводимо вогонь на середину між великим і середнім. Виймаємо рибу, даємо стекти вину, трохи солимо і обсмажуємо по 3-4 хвилини з кожного боку.
Зміщуємо форелі на один край сковороди, на вільне місце засипаємо червоний перець, часник, імбир і цибулю, на середньому вогні, помішуючи, обсмажуємо 3-4 хвилини.
Зливаємо в мисочку вино що залишилося після маринування, томатну пасту, оцет, додаємо цукор і сіль, крохмаль, перемішуємо і виливаємо на обсмажені приправи. Перемішуємо тепер вже з приправами.
Перевертаємо форель і наносимо на неї соус. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо ще 4-5 хвилин. Після чого акуратно перекладаємо форель на блюдо.
Можна готувати цю страву і з більш великої форелі, близько 1 кг, але тоді доведеться розрізати її навпіл - навряд чи знайдеться сковорода потрібного розміру. І смажити її потрібно на пару-трійку хвилин довше.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: