стрілка навігації     стрілка навігації  Смажена форель під гострим соусом



Смажена форель під гострим соусом

Смажена форель під гострим соусом
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Грецька



Смажена форель під гострим соусом - це оригінально та смачно. Готується страва швидко і нескладно.

Вам знадобиться:

  • 2 форелі вагою по 400-450 г
  • 4-5 ст. ложок білого сухого вина
  • сіль
  • олія для смаження
  • для соусу:
  • 1 довгий стручок червоного гострого перцю
  • 2 см свіжого кореня імбиру
  • 50 г зеленої цибулі
  • 1 часточка часнику
  • 1,5 ст. ложки томатної пасти
  • 1 ст. ложка столового оцту 4,5%
  • 1,5 ч. ложки цукру
  • 1 ст. ложка крохмалю
  • сіль

Спосіб приготування:
Форель, звичайно, потрошимо, знімаєм луску, обов'язково видаляємо зябра і плавники. Ретельно промиваємо холодною водою всередині і зовні. Обсушуємо паперовими рушниками.

На обох сторонах форелей робимо неглибокі - приблизно 10 мм - паралельні надрізи, 5-6 надрізів, злегка навскоси.

Кладемо рибини у відповідний лоток, поливаємо вином і залишаємо маринуватися на 15-20 хвилин.

А поки підготуємо інгредієнти соусу. З перцю витрушуємо насіння і нарізаємо тонкими кільцями.

Дрібно шаткуємо зелену цибулю, промиту і обсушену.

Часточку часнику нарізаємо пластинками.

Очистивши корінь імбиру, нарізаємо тонкою соломкою.

Розпікаєм у великій сковороді 2-3 ст. ложки олії, переводимо вогонь на середину між великим і середнім. Виймаємо рибу, даємо стекти вину, трохи солимо і обсмажуємо по 3-4 хвилини з кожного боку.

Зміщуємо форелі на один край сковороди, на вільне місце засипаємо червоний перець, часник, імбир і цибулю, на середньому вогні, помішуючи, обсмажуємо 3-4 хвилини.

Зливаємо в мисочку вино що залишилося після маринування, томатну пасту, оцет, додаємо цукор і сіль, крохмаль, перемішуємо і виливаємо на обсмажені приправи. Перемішуємо тепер вже з приправами.

Перевертаємо форель і наносимо на неї соус. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо ще 4-5 хвилин. Після чого акуратно перекладаємо форель на блюдо.

Можна готувати цю страву і з більш великої форелі, близько 1 кг, але тоді доведеться розрізати її навпіл - навряд чи знайдеться сковорода потрібного розміру. І смажити її потрібно на пару-трійку хвилин довше.
Смачного!