У сьомзі з вершковим мусом все враховано: і цілюща сила шпинату, і те, що поєднання сьомги і шпинату вкрай корисно, і ... Але головне - це неможливо апетитно і шалено смачно!
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Акуратно, щоб не пошкодити шкіру, очищаємо залишки луски, перевіряємо на наявність кісток, промиваємо і обсушуємо філе. Нарізаємо філе немаленькими кубиками, на яких знизу залишається шкіра.
На кожному кубику риби робимо тонким гострим ножем хрестоподібний надріз, не зачіпаючи краю і шкіру, щоб всередину можна було помістити начинку - і вона не витекла.
Кедрові горішки обсмажуємо на сухій сковороді без олії до золотистого кольору.
Шпинат шаткуємо і злегка обсмажуємо на середньому вогні з вершковим маслом. Додаємо кедрові горішки, вливаємо вершки і тушкуємо, поки обсяг вершків не зменшиться вдвічі. Наприкінці солимо.
Натираємо сир.
Деко або форму для запікання застилаєм фольгою, змащуємо оливковою олією. Розкладаємо кубики, фаршируємо їх шпинатним мусом, приправляємо мускатним горіхом і перцем. Посипаємо тертим сиром, скроплюємо оливковою олією і ставимо в духовку, розігріту до 200С.
Сьомга запікається 15-20 хвилин, до апетитної скоринки.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: