стрілка навігації     стрілка навігації  Сьомга з вершковим мусом



Сьомга з вершковим мусом

Сьомга з вершковим мусом
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Українська



У сьомзі з вершковим мусом все враховано: і цілюща сила шпинату, і те, що поєднання сьомги і шпинату вкрай корисно, і ... Але головне - це неможливо апетитно і шалено смачно!

Вам знадобиться:

  • 1 кг філе сьомги
  • 450 г замороженого шпинату
  • 100 г твердого сиру
  • 200 мл 20-30% вершків
  • жменю ядер кедрових горіхів
  • 80-100 г вершкового масла
  • 4 ст. ложки оливкової олії
  • половинка ч. ложки тертого мускатного горіха
  • пара щіпок меленого білого перцю
  • 1 ч. ложка солі

Спосіб приготування:
Акуратно, щоб не пошкодити шкіру, очищаємо залишки луски, перевіряємо на наявність кісток, промиваємо і обсушуємо філе. Нарізаємо філе немаленькими кубиками, на яких знизу залишається шкіра.

На кожному кубику риби робимо тонким гострим ножем хрестоподібний надріз, не зачіпаючи краю і шкіру, щоб всередину можна було помістити начинку - і вона не витекла.

Кедрові горішки обсмажуємо на сухій сковороді без олії до золотистого кольору.

Шпинат шаткуємо і злегка обсмажуємо на середньому вогні з вершковим маслом. Додаємо кедрові горішки, вливаємо вершки і тушкуємо, поки обсяг вершків не зменшиться вдвічі. Наприкінці солимо.

Натираємо сир.

Деко або форму для запікання застилаєм фольгою, змащуємо оливковою олією. Розкладаємо кубики, фаршируємо їх шпинатним мусом, приправляємо мускатним горіхом і перцем. Посипаємо тертим сиром, скроплюємо оливковою олією і ставимо в духовку, розігріту до 200С.

Сьомга запікається 15-20 хвилин, до апетитної скоринки.
Смачного!