стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Соус з печериць



Соус з печериць

Соус з печериць
автор рецепта Автор: Юля



Вам знадобиться для соусу з печериць:

  • 200 г свіжих печериць
  • 1,5 склянки будь-якого бульйону або води
  • 2 ч. л. соку лимона
  • 20 г масла
  • 2 ст. л. борошна
  • 0.5 ч. л. солі

Спосіб приготування соусу з печериць:
Сковороду поставити на великий вогонь і насипати в неї борошно. Обсмажувати при постійному помішуванні до світло-коричневого кольору і сильного аромату, потім підсмажене борошно висипати на блюдце.

Гриби дуже дрібно порізати або потерти на середній терці. У сковороді розтопити невеликий шматок масла, викласти гриби. Тушкувати 3 ~ 5 хв. Гриби повинні втратити обсяг, стати м'якими, але НЕ підсмажитися.

Влити сік лимона, висипати борошно і добре розмішати. Влити бульйон. Посолити за смаком. Варити при невеликому кипінні 2 ~ 7 хв.
Коли соус упариться до потрібної густоти - зняти сковороду з вогню.

Для отримання пастоподібного однорідного соусу готовий соус можна протерти через сито або збити в блендері. Перед подачею соус остудити до кімнатної температури. Соус з печериць готовий.
Смачного!