стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Запіканка з гречки



Запіканка з гречки

Запіканка з гречки
автор рецепта Автор: Катя



Вам знадобиться для запіканки з гречки:

  • 300 г гречаної крупи
  • 2 ч.л. солі
  • 300 г печериць
  • половина цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • 250 г сиру фета
  • 4 яйця
  • 3 ст.л. масла
  • щіпка перцю меленого
  • щіпка меленого гострого перцю
  • 1/2 ч.л. прованських трав

Спосіб приготування запіканки з гречки:
Крупу промити, злити, пересипати в каструлю і залити окропом на 2 см вище рівня крупи.

Довести до кипіння, додати сіль, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити 10 хвилин.

Кашу поставити в тепле місце на 30 хвилин, щоб набрякала.

Гриби очистити і нарізати часточками. Відкласти 3 столові ложки грибів для прикраси запіканки.

Цибулю нарізати кубиками і підсмажити на маслі.

Додати печериці, дрібно нарізаний часник і тушкувати 5 хвилин.

Духовку розігріти до 180 градусів С.

Сир фета нарізати великими кубиками.

Кашу перекласти в миску і розім'яти виделкою.

Додати сир і гриби, обережно перемішати.

Яйця збити і перемішати зі спеціями.

Крупу змішати з яйцями і перекласти в змащену маслом жароміцну посуду.

Зверху прикрасити печерицями.

Запікати 40 хвилин. Запіканка з гречки готова.
Смачного!