стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Плов з куркою



Плов з куркою

Плов з куркою
автор рецепта Автор: Світлана



Вам знадобиться для плову з куркою:

  • 0.5 склянки олії
  • 1 ч.л. паприки
  • 1/4 ч.л. меленого перцю чилі
  • 2 курячі грудки
  • 1 ч.л. солі або за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • 1 цибулина
  • 2 морквини
  • 1.5 склянки рису
  • 2 склянки води

Спосіб приготування плову з куркою:
Добре розігріти олію на дні каструлі (щоб крапелька води відскакувала, але не димілася), додати в олію спеції, через 30 секунд - нарізане кубиками куряче м'ясо. Коли м'ясо побіліє, додати цибулю і моркву, перемішати і готувати 2 хвилини. Посолити-поперчити за смаком.

Засипати в каструлю рис, залити водою. Довести до кипіння, закрити кришкою, зменшити вогонь і залишити до повного вбирання води (Зробіть ручкою дерев'яної ложки дірочку для підглядання, як тільки вода википить - знімаємо).

Загорнути каструлю в газету і сховати під подушку на 3 години. Плов з куркою готовий.
Смачного!