стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Консервовані кабачки



Консервовані кабачки

Консервовані кабачки
автор рецепта Автор: Ліда
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться для консервованих кабачків:

  • Кабачки цукіні (жовті або зелені)
  • Перець червоний гіркий, перець солодкий, перець запашний
  • Часник, зелень(петрушка і кріп)
  • оцет, сіль, цукор

Спосіб приготування консервованих кабачків:
На 3-х літровий бутель - добре вимитий і пропарений - кабачки нарізаємо не крупно, кільцями, а якщо колечка великі, то ріжемо навпіл. Краще вибирати тоненькі кабачки. Кладемо на дно бутлі зелень (петрушка, кріп - 3-4 гілочки), часник - 15-20 зубочки (зубочки ріжемо на 2 частини уздовж), кабачки вкладаємо щільніше і покладіть шматочок гіркого перцю, зелень класти і на дно і зверху.

Перший і другий раз заливаємо просто окріп (один і той ж, не змінювати), а на 3-й раз робимо розсіл: на злиту воду з бутлі 1 ст.ложка солі, 2/3 склянки цукру (це 200г склянка) і стільки ж оцту. Вливаємо оцет прямо в бутель, не кип'ятити.

Спеції, які кладемо зверху: петрушка і кріп - 3-4 гілочки, 6 шт. запашного перцю, 10 - чорного перцю, 3 зубчики часнику дрібно порізати, суміш перців (гіркого і солодкого)- за смаком.

За третім разом закатуємо, перевертаємо і закутуємо. Консервовані кабачки готові.
Смачного!