стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Буряковий квас



Буряковий квас

Буряковий квас
автор рецепта Автор: Галя



Вам знадобиться для бурякового квасу:

  • На 2л води:
  • Буряк - 2 шт. (середнього розміру)
  • Лимон - 1 шт (великий)
  • Цукор (пісок) - 1/2 стак.
  • Мед - 1 ст.л.
  • Дріжджі сухі - 1/2 ч.л. (або трохи більше)
  • Родзинки - 10 шт.

Спосіб приготування бурякового квасу:
Буряк натерти на крупній тертці.

Воду в каструлі довести до кипіння, вимкнути. Відразу опустити тертий буряк. Додати цукор, лимонний сік, перемішати (для більш пікантного смаку можна додати трохи кореня імбиру).

Коли настій досить охолоне (до трохи теплого), додати дріжджі, перемішати і дати перебродити 6-7 годин.

Настій процідити, додати мед, розмішати.

На дно пляшки/банки покласти промиті родзинки, влити квас і дати настоятися кілька годин.

Зберігати в холодильнику не більше доби. Буряковий квас готовий.
Смачного!