Вам знадобиться для бісквіту:
Спосіб приготування бісквіту:
Відокремити білки від жовтків. Жовтки збивати з цукром у великій мисці, на максимальній швидкості 15 хвилин. Маса повинна стати дуже густою. Якщо провести по поверхні дерев'яною ложкою, повинні залишатися різко окреслені борозенки.
Поступово ввести муку і крохмаль, по 2 ст. ложки за раз, обережно перемішуючи дерев'яною ложкою знизу вгору після кожного додавання, щоб не збити обєм.
Включити духовку на 160 С. Змастити маслом і присипати борошном роз'ємну форму діаметром 24 см.
Збити білки кімнатної температури (лопаті міксера повинні бути чисті і сухі) з дрібкою солі в міцну стійку піну. Обережно з'єднайте з жовтками з допомогою дерев'яної ложки, знову мішаючи знизу вгору.
Викласти тісто у форму і пекти 30 хвилин в розігрітій духовці. Перші 20 хвилин не відкривати дверцята. Після цього перевіряти на готовність дерев'яною зубочисткою і вийняти з духовки, коли вона буде виходити з центру сухою. Після цього вимкнути духовку і залишити в ній бісквіт на 10 хвилин (щоб він охолоджувався поступово, і не опал). Потім викласти на дрібну решітку для рівномірного охолодження.
Порада
Бісквіт можна спекти заздалегідь, за день до приготування торта. Крохмаль робить бісквіт ніжніше. Але якщо ви хочете прикрашати верх важкими фруктами або глазур'ю, краще замінити крохмаль звичайним борошном. Тепер Ви знаєте як спекти бісквіт.
Смачного!