стрілка навігації     стрілка навігації  Запечені макарони з сиром



Запечені макарони з сиром

Запечені макарони з сиром
автор рецепта Автор: Марта



Вам знадобиться:

  • 200 г макаронів-ріжків
  • 1 1/2 склянки молока
  • 1 1/2 ч.л. гірчиці в порошку
  • 3/4 ч.л. солі
  • 1 крапля червоного гострого соусу (за бажанням)
  • 1 1/2 ст.л. вершкового масла
  • 3 1/2 склянки тертого сиру, по частинах
  • 1/2 склянки панірувальних сухарів
  • 2 ст.л. вершкового масла, розтопити
  • 1/2 ч.л. паприки (необов'язково)

Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 180 С. Змастіть маслом форму для випічки місткістю 2 л.

Доведіть велику каструлю, наповнену злегка підсоленій водою, до кипіння. Додайте макарони і варіть 8 - 10 хвилин або до готовності; злийте воду.

Нагрійте молоко в невеликій каструлі. Додайте гірчицю, сіль і гострий соус. Відкладіть.

Додайте 1.5 ст.л. масла і 3 склянки сиру в відкинуті макарони. Вилийте гаряче молоко поверх сиру і макаронів. Перекладіть в підготовлену форму для випічки. Посипте зверху рештою 1/2 склянки сиру. Змішайте панірувальні сухарі з розтопленим вершковим маслом і викладіть поверх макаронів. Посипте паприкою, якщо хочете.

Випікайте в попередньо розігрітій духовці 30 хвилин, а потім поставте під гриль духовки на 1 - 2 хвилини, щоб вийшла гарна сирна скоринка. Запечені макарони з сиром готові.
Смачного!