стрілка навігації    стрілка навігації  Пікантний курячий суп



Пікантний курячий суп

Пікантний курячий суп
автор рецепта Автор: Марта



Вам знадобиться:

  • куряча грудка без кісток і шкіри
  • 200 г білокачанної капусти
  • 200 г цвітної капусти
  • 4 моркви
  • 2 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 2 см кореня імбиру
  • 1 маленький перчик чилі
  • 4-5 горошин чорного перцю
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:
Миємо та чистимо овочі. Крупно нарізаємо 1 моркву і цибулину, 2 зубчики часнику ділимо навпіл, половину кореня імбиру шаткуємо тонкими кружечками.

Промиваємо курячі грудки, кладемо в каструлю, додаємо нарізані овочі і заливаємо 1,5 л води. Солимо і кидаємо горошини перцю. Після закипання відразу зменшуємо вогонь до малого і на ньому під кришкою бульйон вариться півгодини. Більш сильний вогонь знищить прозорість бульйону.

Шаткуємо тонкою соломкою білокачанну капусту, на дрібні суцвіття розбираємо цвітну капусту. Решта 3 моркви перетворюємо в оберемок помаранчевих кружечків. Перець чилі, видаливши насіння, нарізаємо тонкими кільцями, а часник та імбир - тонкими пластинками.

З готового бульйону виймаємо грудки, прибираємо моркву і цибулю, ретельно проціджуємо бульйон і - знову на вогонь. Закипіло - кладемо в бульйон цвітну капусту, через 5 хвилин додаємо моркву і після закипання варимо 5 хвилин.

Нарешті закладаємо білокачанну капусту, якій відпускаємо на варіння ще 5 хвилин.

Великими шматочками нарізаємо курячі грудки, опускаємо в каструлю, а слідом, для пікантного смаку - чилі, часник та імбир. Суп останній раз закипів - вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і рушником, даємо постояти 15-20 хвилин - і подаємо.

Щоразу після закипання супу переводимо вогонь на малий і варимо під кришкою. Пікантний курячий суп готовий.
Смачного!