стрілка навігації    стрілка навігації  Швейцарський суп з сиром



Швейцарський суп з сиром

Швейцарський суп з сиром
автор рецепта Автор: Ліда



Вам знадобиться:

  • 1 л міцного м'ясного бульйону
  • 1 склянка вершків
  • 9 ст. ложок дрібно тертого емментальського сиру
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 2 ст. ложки дрібно рубаної петрушки
  • половинка ч. ложки кмину
  • 2 скибки білого хліба
  • сіль і мелений чорний перець - за смаком

Спосіб приготування:
М'ясний бульйон ставимо на вогонь, засипаємо кмин. Як тільки закипить - переводимо на самий маленький вогонь і даємо повільно покипіти 10 хвилин.

Нарізаємо білий хліб дрібними кубиками, викладаємо в сковороду з розігрітим вершковим маслом і обсмажуємо - на вогні поменше середнього - до ніжного кремово-рожевого кольору.

В останню хвилинку кипіння заливаємо в бульйон вершки, розмішуємо і знімаємо з вогню. Акуратно помішуючи, засипаємо тертий сир, заправляємо сіллю і перцем за смаком.

Розливаємо по тарілках і додаємо рубану зелень петрушки і по жменьці грінок. Швейцарський суп з сиром готовий.
Смачного!