стрілка навігації     стрілка навігації  Картопля з грибним соусом



Картопля з грибним соусом

Картопля з грибним соусом
автор рецепта Автор: Галина



Вам знадобиться:

  • 1 кг картоплі
  • 50 г сушених або 200-250 г свіжих грибів
  • 2 цибулини
  • 1 ст. ложка борошна
  • соняшникова олія
  • 1 пучок кропу і селери
  • 1 пучок петрушки

Спосіб приготування:
Ставимо варити картоплю в мундирі або очищену - на вибір.

Свіжі гриби чистимо і промиваємо, сушені - тільки миємо. Ретельно промиваємо під проточною водою пучки зелені і кладемо обсушитись на паперовий рушник.

Ставимо на вогонь каструлю з водою, закладаємо гриби, одну головку цибулі і пучок зелені (крім петрушки). Коли закипить, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо до готовності грибів.

Потім гриби виймаємо і подрібнюємо, відвар проціджуємо; відварені зелень і цибуля нам більше не знадобляться.

Другу цибулину нарізаємо дрібно. Сковорідку змащуємо олією, даємо розігрітися на вогні, всипаємо борошно, цибулю і швидко обсмажуємо, після чого вливаємо склянку грибного відвару, подрібнені гриби, солимо і даємо закипіти. Прибираємо з вогню.

Готову картоплю в мундирі чистимо і нарізаємо товстими кружальцями. Якщо ми варили очищену картоплю, просто зливаємо відвар. Картоплю в тому чи іншому вигляді опускаємо в грибний соус, доводимо до кипіння і перекладаємо в глибоке блюдо. До картоплі можна подати відповідний салат або мариновані огірочки. Картопля з грибним соусом готова.
Смачного!