Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Сухі гриби заливаємо на 20-30 хвилин гарячою водою. Після чого віджимаємо і дрібно нарізаємо.
Якщо замість сухих грибів використовуємо печериці, то спочатку очищаємо і промиваємо їх, обсушуємо за допомогою паперових рушників і нарізаємо шматочками. На розігрітій в сковороді невеликій кількості олії тримаємо гриби, помішуючи час від часу, на середньому вогні - поки не випарується практично вся рідина.
Очищену картоплю натираємо на крупній тертці. Краще всього зробити це, підстеливши в миску марлю, потім просто піднімаємо її - і віджимаємо картопляний сік.
Натираємо на тертці або дрібно шаткуємо цибулю. Додаємо в миску з картоплею. Сюди ж розбиваємо яйце, сиплемо ложку борошна. Додаємо гриби, солимо і перчимо масу за смаком і добре вимішуємо.
Смажимо деруни з грибами на розігрітій олії до рум'яної скоринки з обох сторін. Викладаємо оладки на сковороду ложкою, нею ж рівняємо і приминає коржі. Готові деруни викладаємо на паперові рушники, які вберуть зайвий жир.
Для соусу промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо зелень петрушки та кропу. Частину гілочок залишаємо для прикраси. Змішуємо зелень з вершками і вершковим сиром, збиваємо.
Вимитий лимон розрізаємо навпіл. Одну половинку вичавлюємо, другу нарізаємо тонкими скибочками для прикраси.
У соус додаємо порціями лимонний сік, пробуємо, ще раз вимішуємо. Перекладаємо соус в кондитерський мішок з широкою насадкою, при його відсутності - робимо конвертик, тобто згортаємо конусом цупкий папір або пергамент, відрізаємо нижній кінчик - ось і готовий наш разовий кондитерський мішок.
Мариновані огірочки нарізаємо тонкими пластинами, лосося - тонкими довгими стрічками.
На кожен дерун випускаємо з кондитерського мішка сирний соус, зверху прикрашаємо згорнутими шматочками лосося, огірочками, зеленню, лимоном. Деруни з грибами готові.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: