стрілка навігації     стрілка навігації  Деруни з грибами «Святкові»



Деруни з грибами «Святкові»

Деруни з грибами «Святкові»
автор рецепта Автор: Марта



Вам знадобиться:

  • 1 кг картоплі
  • 30 г сухих білих грибів або 200-250 г печериць
  • 2 середні цибулини
  • 1 яйце (велике)
  • 1 ст. ложка борошна
  • сіль і перець - за смаком
  • олія для смаження
  • для соусу:
  • 200 мл вершків жирністю від 30%
  • 200 г вершкового сиру
  • по 3-5 гілочок петрушки і кропу
  • 1 середній лимон
  • для прикраси:
  • 100-120 г лосося або сьомги слабкої солі
  • 2-3 маринованих огірочка

Спосіб приготування:
Сухі гриби заливаємо на 20-30 хвилин гарячою водою. Після чого віджимаємо і дрібно нарізаємо.

Якщо замість сухих грибів використовуємо печериці, то спочатку очищаємо і промиваємо їх, обсушуємо за допомогою паперових рушників і нарізаємо шматочками. На розігрітій в сковороді невеликій кількості олії тримаємо гриби, помішуючи час від часу, на середньому вогні - поки не випарується практично вся рідина.

Очищену картоплю натираємо на крупній тертці. Краще всього зробити це, підстеливши в миску марлю, потім просто піднімаємо її - і віджимаємо картопляний сік.

Натираємо на тертці або дрібно шаткуємо цибулю. Додаємо в миску з картоплею. Сюди ж розбиваємо яйце, сиплемо ложку борошна. Додаємо гриби, солимо і перчимо масу за смаком і добре вимішуємо.

Смажимо деруни з грибами на розігрітій олії до рум'яної скоринки з обох сторін. Викладаємо оладки на сковороду ложкою, нею ж рівняємо і приминає коржі. Готові деруни викладаємо на паперові рушники, які вберуть зайвий жир.

Для соусу промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо зелень петрушки та кропу. Частину гілочок залишаємо для прикраси. Змішуємо зелень з вершками і вершковим сиром, збиваємо.

Вимитий лимон розрізаємо навпіл. Одну половинку вичавлюємо, другу нарізаємо тонкими скибочками для прикраси.

У соус додаємо порціями лимонний сік, пробуємо, ще раз вимішуємо. Перекладаємо соус в кондитерський мішок з широкою насадкою, при його відсутності - робимо конвертик, тобто згортаємо конусом цупкий папір або пергамент, відрізаємо нижній кінчик - ось і готовий наш разовий кондитерський мішок.

Мариновані огірочки нарізаємо тонкими пластинами, лосося - тонкими довгими стрічками.

На кожен дерун випускаємо з кондитерського мішка сирний соус, зверху прикрашаємо згорнутими шматочками лосося, огірочками, зеленню, лимоном. Деруни з грибами готові.
Смачного!