Смачне біле м'ясо і майже відсутність дрібних кісток роблять морського окуня однією з улюблених багатьма риб. Він хороший, навіть якщо запечений в духовці простим рецептом.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Ось вони, три тушки, з яких ми зрізали плавники, чистимо луску, видалити чорну плівку з черевець, промити і обсушити. Хвости теж доведеться відрізати, щоб окунь помістився в форму. Збризнути тушки соком лимона.
На тарілочці або в мисочці збираємо всі спеції: майоран, паприку і червоний пекучий перець, італійські (або прованські) трави, сіль, суміш перців, додамо і трохи приправи для риби з пакетика, сушений розмарин. Перемішуємо.
Натираємо одну сторону і нутро рибин сумішшю спецій, цією стороною вниз кладемо на фольгу у формі, змащену олією. Робимо на рибі по кілька косих надрізів до кістки, натираємо і цю сторону спеціями, не забуваючи втерти і в надрізи. І поміщаємо в кожен надріз шматочок лимона.
Поки ми все це робили, духовка розігрілася до 200 С. При цій температурі окунь запікається за 20 хвилин. Даємо йому 15 хвилин відпочити - і на тарілки.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: