стрілка навігації     стрілка навігації  Запечений морський окунь



Запечений морський окунь

Запечений морський окунь
автор рецепта Автор: Галина
кухня Кухня: Російська



Смачне біле м'ясо і майже відсутність дрібних кісток роблять морського окуня однією з улюблених багатьма риб. Він хороший, навіть якщо запечений в духовці простим рецептом.

Вам знадобиться:

  • 3 тушки морського окуня без голів (850-950 г)
  • половинка лимона
  • 3 гілочки розмарину (або трохи сушеного)
  • 1/2 ч. ложки червоного перцю
  • 1 ч. ложка солодкої паприки
  • 1 ч. ложка італійських трав
  • 1/2 ч. ложка майорану
  • сіль, суміш 5-7 перців
  • 1-1,5 ст. ложки олії

Спосіб приготування:
Ось вони, три тушки, з яких ми зрізали плавники, чистимо луску, видалити чорну плівку з черевець, промити і обсушити. Хвости теж доведеться відрізати, щоб окунь помістився в форму. Збризнути тушки соком лимона.

На тарілочці або в мисочці збираємо всі спеції: майоран, паприку і червоний пекучий перець, італійські (або прованські) трави, сіль, суміш перців, додамо і трохи приправи для риби з пакетика, сушений розмарин. Перемішуємо.

Натираємо одну сторону і нутро рибин сумішшю спецій, цією стороною вниз кладемо на фольгу у формі, змащену олією. Робимо на рибі по кілька косих надрізів до кістки, натираємо і цю сторону спеціями, не забуваючи втерти і в надрізи. І поміщаємо в кожен надріз шматочок лимона.

Поки ми все це робили, духовка розігрілася до 200 С. При цій температурі окунь запікається за 20 хвилин. Даємо йому 15 хвилин відпочити - і на тарілки.
Смачного!