Лосось в мигдально-сирній скоринці - це той випадок, коли простий спосіб приготування, доступний і починаючому кулінарові, дозволяє отримати першокласний смак риби. Хоча лосось така риба, що зіпсувати його - це треба сильно постаратися.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Промиваємо зелень кропу, струшуємо кілька разів - і нехай підсихає на серветках.
Стейки лосося миємо, обсушуємо гарненько. Посипаємо сіллю і перцем. Не економлячи, змащуємо оливковою олією форму для запікання або невелике деко і перекладаємо на нього стейки.
Сир крупно натираємо. Дрібно шаткуємо обсохлу зелень кропу. Сир, кріп і пластинки мигдалю ретельно змішуємо.
Отриману суміш рівномірно розподіляємо на стейки рівним шаром і злегка притискаємо. Ставимо форму в нагріту до 200C духовку і запікаємо близько 20 хвилин - до появи рум'яної скоринки.
Підійде для цієї страви також і філе лосося, нарізане порційними шматками. А замість мигдалю можна використовувати насіння кунжуту або мак.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: