стрілка навігації     стрілка навігації  Лосось в мигдально-сирній скоринці



Лосось в мигдально-сирній скоринці

Лосось в мигдально-сирній скоринці
автор рецепта Автор: Валя
кухня Кухня: Італійська



Лосось в мигдально-сирній скоринці - це той випадок, коли простий спосіб приготування, доступний і починаючому кулінарові, дозволяє отримати першокласний смак риби. Хоча лосось така риба, що зіпсувати його - це треба сильно постаратися.

Вам знадобиться:

  • 3 стейка лосося товщиною близько 2-2,5 см
  • 50 г твердого сиру
  • 4 ст. ложки пластинок мигдалю
  • оливкова олія для змащування
  • кілька гілочок кропу
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком

Спосіб приготування:
Промиваємо зелень кропу, струшуємо кілька разів - і нехай підсихає на серветках.

Стейки лосося миємо, обсушуємо гарненько. Посипаємо сіллю і перцем. Не економлячи, змащуємо оливковою олією форму для запікання або невелике деко і перекладаємо на нього стейки.

Сир крупно натираємо. Дрібно шаткуємо обсохлу зелень кропу. Сир, кріп і пластинки мигдалю ретельно змішуємо.

Отриману суміш рівномірно розподіляємо на стейки рівним шаром і злегка притискаємо. Ставимо форму в нагріту до 200C духовку і запікаємо близько 20 хвилин - до появи рум'яної скоринки.

Підійде для цієї страви також і філе лосося, нарізане порційними шматками. А замість мигдалю можна використовувати насіння кунжуту або мак.
Смачного!