стрілка навігації     стрілка навігації  Минтай запечений під вершковим сиром



Минтай запечений під вершковим сиром

Минтай запечений під вершковим сиром
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Російська



Від одного тільки запаху страви розгорається неабиякий апетит, а вже коли минтай, запечений під вершковим сиром, зявляється перед тобою на тарілці... Тут не тільки пальчики - тарілку хочеться облизати.

Вам знадобиться:

  • 600-700 г філе минтая
  • упаковка вершкового сиру 200-250 г (крем сир)
  • 400-500 г ріпчастої цибулі
  • майонез
  • спеції на свій вибір (майоран, базилік, кріп, петрушка, каррі і т. д.)
  • сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:
Якщо не знайшли філе - робимо самі, відокремлюючи від замороженої тушки минтаю. Філе миємо, обсушуємо, ріжемо на порційні шматки. Цибулю шаткуємо кільцями.

Дно форми для запікання застилаєм фольгою, змащуємо олією, засипаємо приблизно половиною цибулі. Трохи солимо, посипаємо травами і змащуємо парою ложок майонезу.

Зверху розкладаємо шматки минтая, теж солимо і посипаємо щедро приправами. Викладаємо і розрівнюємо шар вершкового сиру. Його ми давно вийняли з холодильника, щоб пом'якшав, і гарненько вимішали.

Засипаємо рештою цибулі, ще трохи солимо, змащуємо майонезом.

Ставимо форму в духовку, розігріту до 190-200С.

Тримаємо хвилин 20, після чого переводимо регулятор на 100С і даємо ще хвилин 10 потушкуватися.

Вийняту форму накриваємо фольгою або кришкою і залишаємо хвилин на 5-10 остаточно дійти.

Філе можемо запекти і цілком, якщо воно поміщаються у формі.
Смачного!