Жодних претензій на "високу кухню" - просто добре приготована і красиво подана риба з гострим соусом. Тріска відварна з соусом з кореня хрону - це корисно і смачно.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Очищену картоплю варимо в каструльці, а тріску - в сотейнику (якщо хто не пам'ятає - це сковорода з високими бортиками і кришкою). Звичайно, спочатку нарізаємо філе на порційні шматки, укладаємо разом з нарізаними морквою, цибулею, петрушкою, солимо, перчимо, кидаємо лавровий лист, заливаємо невеликою кількістю води. Після закипання накриваємо кришкою і варимо на зовсім маленькому вогні до готовності.
А поки робимо соус. Для соусу 100 г тертого кореня хрону заправляємо неповною склянкою 9% оцту, розведеного за смаком водою, цукром і сіллю - теж за смаком.
Встигнемо приготувати і салатну заправку, гарненько змішавши олію, винний оцет, гірчицю, посолити і поперчити за смаком.
Готовій рибі даємо охолонути в бульйоні, виймаємо, обережно перекладаємо в сито, щоб позбутися від рідини. Викладаємо тріску на рибне блюдо, оформляємо картоплею, кружками солоного огірка, кільцями цибулі і поливаємо салатною заправкою.
Соус з хріном подаємо окремо. Якщо він залишиться після трапези - його можна зберігати в холодильнику і подати до інших страв, у тому числі і м'ясних.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: