стрілка навігації     стрілка навігації  Тріска відварна з соусом з кореня хрону



Тріска відварна з соусом з кореня хрону

Тріска відварна з соусом з кореня хрону
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Українська



Жодних претензій на "високу кухню" - просто добре приготована і красиво подана риба з гострим соусом. Тріска відварна з соусом з кореня хрону - це корисно і смачно.

Вам знадобиться:

  • 800 г філе тріски
  • 7-8 картоплин
  • 2 цибулини
  • солоний або свіжий огірок
  • 1 морква
  • петрушка
  • сіль, мелений перець, лавровий лист
  • для соусу:
  • 100 г натертого кореня хрону
  • 3/4 склянки розведеного з водою столового оцту
  • сіль і цукор
  • для салатної заправки:
  • 4 ст. ложки олії
  • 2 ст. ложки винного оцту
  • 1 ст. ложка готової гірчиці
  • сіль і перець - за смаком

Спосіб приготування:
Очищену картоплю варимо в каструльці, а тріску - в сотейнику (якщо хто не пам'ятає - це сковорода з високими бортиками і кришкою). Звичайно, спочатку нарізаємо філе на порційні шматки, укладаємо разом з нарізаними морквою, цибулею, петрушкою, солимо, перчимо, кидаємо лавровий лист, заливаємо невеликою кількістю води. Після закипання накриваємо кришкою і варимо на зовсім маленькому вогні до готовності.

А поки робимо соус. Для соусу 100 г тертого кореня хрону заправляємо неповною склянкою 9% оцту, розведеного за смаком водою, цукром і сіллю - теж за смаком.

Встигнемо приготувати і салатну заправку, гарненько змішавши олію, винний оцет, гірчицю, посолити і поперчити за смаком.

Готовій рибі даємо охолонути в бульйоні, виймаємо, обережно перекладаємо в сито, щоб позбутися від рідини. Викладаємо тріску на рибне блюдо, оформляємо картоплею, кружками солоного огірка, кільцями цибулі і поливаємо салатною заправкою.

Соус з хріном подаємо окремо. Якщо він залишиться після трапези - його можна зберігати в холодильнику і подати до інших страв, у тому числі і м'ясних.
Смачного!