Вам знадобиться:
4 банани;
6 апельсинів;
60 г тертого чорного шоколаду;
5 ст.л. меленої чорної кави;
2,5 ст.л. коньяку;
100 г почищених несолоних фісташок;
1 ст.л. вершкового масла;
1 ст.л. цукру-пудри;
кориця на кінчику ножа.
Спосіб приготування:
З апельсинів зрізати цедру, не захоплюючи білу частину, і занурити на кілька секунд у кип'яток. Відцідити, обсушити цедру і порізати тонкими смужками. Каву змішати з корицею і залити 200мл кип'ятку, довести каву до кипіння, настояти протягом 5 хв, а потім процідити крізь фільтр або дуже густе сито. Додати у гарячу каву шоколад і коньяк і перемішати все до утворення однорідної суміші. Апельсини розділити на дольки, кожну почистити від плівок. Банан порізати кружальцями. Занурити шматочки апельсинів, бананові кружальця і смужки цедри у кавово-шоколадний сироп і обережно все змішати. На сковорідці розтопити масло, додати фісташки і цукор-пудру і злегка обсмажити. У креманки викласти фруктову суміш і прикрасити фісташковою масою.
Дивіться схожі рецепти: