стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Пельмені домашні



Пельмені домашні

Пельмені домашні
автор рецепта Автор: Світлана



Вам знадобиться для домашніх пельменів:

  • 3-4 склянки борошна
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. солі
  • 1 склянку води
  • 500 г яловичини
  • 500 г свинини
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 3 ст.л. води
  • сіль, перець
  • 2 лаврових листа
  • кілька штук перцю горошком
  • 1 ст.л. солі

Спосіб приготування домашніх пельменів:
У глибоку миску насипати гіркою борошно. Зробити поглиблення. Додати яйце, сіль і влити 1 склянку теплої води. Вимісити тісто рукою прямо в мисці, перекласти на присипану борошном поверхню і вимісити до еластичності. Накрити тісто поліетиленом або рушником.

Приготувати фарш. Пропустити через м'ясорубку яловичину і свинину. Також пропустити цибулю і часник. Добре перемішати фарш, додати 3 ст.л. води, посолити, поперчити і знову перемішати.

Тісто розрізати на 3 частини. Взяти 1 частина, розкачати в тонкий пласт, товщиною близько 3 мм. За допомогою склянки вирізати з тіста кружечки. На кожен кружечок покласти по 1 ч.л. фаршу. Скріпити краї, з'єднати кінці. Викласти пельмені на присипану борошном тацю або обробну дошку, щоб вони не торкалися один одного і не злиплися.

Повторити з рештою тіста.

У велику (4 л) каструлю налити води, довести до кипіння. Додати лавровий лист, 1 ст.л. солі і перець горошком. Покласти пельмені в киплячу воду, перемішати, щоб пельмені не прилипли до дна. Як тільки пельмені спливуть, варити ще близько 10 хвилин. Потім вийняти шумівкою на блюдо.

Подавати пельмені з маслом, сметаною або оцтом. Пельмені домашні готові.
Смачного!