стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт Мурашник



Торт Мурашник

Торт Мурашник
автор рецепта Автор: Галя



Вам знадобиться для торта Мурашник:

  • 200 г масла або маргарину
  • 150 г сметани
  • 3 1/2 склянки борошна (просіяти)
  • 1 ч.л. розпушувача або 1/2 ч.л. соди
  • 1/2 ч.л. солі
  • крем
  • 1 банка вареного згущеного молока
  • 200 г масла
  • 50 г маку чи тертого шоколаду (для мурашок)

Спосіб приготування торта Мурашник:
Просіяти борошно, додати соду і сіль.

Розм'якшене масло збити, додати сметану. Всипати по частинах борошно. Добре вимішати.

Готове тісто розділити на 2 частини і покласти в морозилку. Пропустити 1 частина через м'ясорубку або потерти на крупній тертці, укласти на деко. Деко заздалегідь змастити або покрити папером для випікання. Випікати при температурі 180 С до золотистого кольору, не даючи сильно підрум'янюватися.

Потім випікати другу частину.

Для крему масло збити міксером, поступово додаючи варене згущене молоко.

Готову випічку остудити, розтовкти до утворення дрібних шматочків.

Додати крем, перемішати і викласти все гіркою на плоску тарілку.

Посипати маком (зробити мурах) або тертим шоколадом. Можна також додати пару жмень дрібно порубаних горіхів. Прибрати в холодильник. Торт Мурашник готовий.
Смачного!