Вам знадобиться для торта Медовик:
Спосіб приготування торта Медовик:
Яйця збити з цукром, додати мед і масло, всипати соду. Поставити на водяну баню. Нагріти, постійно перемішуючи. Варити близько 5-7 хвилин не перестаючи помішувати.
Маса збільшиться в об'ємі приблизно в 2 рази.
Зняти з плити, додати просіяне борошно. Все добре вимісити.
Накрити і дати тісту постояти, щоб воно відпочило і стало більш пластичним.
Розділити тісто на 10-13 шматочків.
Кожен шматочок розкачати качалкою, обвести контур по тарілці, обрізаючи зайве. Викласти шари на деко, застелений пергаментним папером. Наколоти виделкою.
Випікати шари по одному в розігрітій до 200 С градусів духовці близько 5 хвилин. Остудити коржі.
Тим часом приготувати крем. Сметану збити з вершками і згущеним молоком, додати мед.
Відкласти трохи крему, нам він знадобиться для того щоб покрити торт зверху.
Розвести желатин у молоці (50 мл). Поставити на плиту набряклий желатин, довести до кипіння, щоб желатин розчинився, але не кип'ятити.
Додати желатин в відкладений крем, перемішати добре.
Зібрати торт Медовик. Один корж відкласти. Промазати кожен шар кремом із згущеного молока і сметани. Верхній покрити шаром з желатином.
Корж, який відклали розтовкти в крихту.
Посипати торт Медовик крихтою.
Дати торту просочитися. Торт Медовик готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: