стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт Медовик



Торт Медовик

Торт Медовик
автор рецепта Автор: Світлана



Вам знадобиться для торта Медовик:

  • тісто
  • 2 яйця
  • 150 г коричневого цукру
  • 3-3.5 склянки борошна, може знадобиться більше
  • 80 г масла
  • 3 ст.л. меду (гречаного)
  • 2 ч.л. соди
  • крем
  • 400 г сметани
  • 1 банка згущеного молока (вареного)
  • 100 г вершків
  • 2 ст.л. меду
  • 1 (11 г) пакетик желатину
  • 50 мл молока

Спосіб приготування торта Медовик:
Яйця збити з цукром, додати мед і масло, всипати соду. Поставити на водяну баню. Нагріти, постійно перемішуючи. Варити близько 5-7 хвилин не перестаючи помішувати.

Маса збільшиться в об'ємі приблизно в 2 рази.

Зняти з плити, додати просіяне борошно. Все добре вимісити.

Накрити і дати тісту постояти, щоб воно відпочило і стало більш пластичним.

Розділити тісто на 10-13 шматочків.

Кожен шматочок розкачати качалкою, обвести контур по тарілці, обрізаючи зайве. Викласти шари на деко, застелений пергаментним папером. Наколоти виделкою.

Випікати шари по одному в розігрітій до 200 С градусів духовці близько 5 хвилин. Остудити коржі.

Тим часом приготувати крем. Сметану збити з вершками і згущеним молоком, додати мед.

Відкласти трохи крему, нам він знадобиться для того щоб покрити торт зверху.
Розвести желатин у молоці (50 мл). Поставити на плиту набряклий желатин, довести до кипіння, щоб желатин розчинився, але не кип'ятити.

Додати желатин в відкладений крем, перемішати добре.

Зібрати торт Медовик. Один корж відкласти. Промазати кожен шар кремом із згущеного молока і сметани. Верхній покрити шаром з желатином.

Корж, який відклали розтовкти в крихту.
Посипати торт Медовик крихтою.

Дати торту просочитися. Торт Медовик готовий.
Смачного!