стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Узбецький плов з куркою



Узбецький плов з куркою

Узбецький плов з куркою
автор рецепта Автор: Галя



Вам знадобиться для плову з куркою:

  • 4 великі моркви
  • 3 склянки круглозерний рису (добре брати рис для суші)
  • 1 ціла курка
  • 2 великі головки білої цибулі
  • кмин
  • 2 столові ложки cолі
  • 2 головки часнику
  • 0.5 склянки оливкової олії
  • 0.5 лимона

Спосіб приготування плову з куркою:
Цибулю нашаткувати соломкою. Лимон нарізати тонкими кружальцями. Підсмажити цибулю і лимон на середньому вогні на оливковій олії, поки цибуля злегка підрум'яниться. Викласти цибулю окремо.

Використовуючи ту ж саму посудину (не треба мити або виливати олію) підсмажити шматки курки на середньому вогні. Коли вся рідина випарується, додати назад цибулю, посолити (пів столової ложки солі), поперчити, додати кмин, і тушити все разом 10 хвилин на середньому вогні. Потім додайте півсклянки води, закрийте кришкою, і тушкуйте 35 хвилин на середньому вогні. Слідкуйте за водою, щоб не випарилася. Через 35 хвилин додати нарізану моркву і 2 головки часнику. Моркву треба розкласти рівномірно по всій каструлі. Варити ще 5 хвилин.

Поки вариться м'ясо, добре промийте рис, і замочіть в гарячій воді на 30 хвилин. Злийте воду, і додайте 1.5 столової ложки солі. Рис дуже любить сіль.

Покладіть рис одним шаром поверх морквини. Додайте 2.5 склянки води (краще гарячої), зробіть пару дірочок, закрийте кришкою, і дайте проваритися близько 20 хвилин. Через 20 хвилин переверніть рис, переверніть його так, щоб верхня частина рису була знизу, а нижня частина приготовленого рису зверху. Це потрібно для того, щоб рис проварити з усіх боків. Намагайтеся не черпати моркву під час цього процесу. Дайте плову постояти ще з 15 хвилин.

Рис - справа примхлива. Іноді готування рису займає більше часу, і вам може знадобитися додати більше води. Або може ви додали занадто багато води. Закутайте кришку каструлі рушником, це допоможе ввібрати надлишок вологи.

Знімати плов треба обережно. Спочатку знімається рис, потім потрібно покласти рис шаром на тарілку. Потім знімаєте морквину і часник. Самим останнім треба знімати м'ясо. Моркву і м'ясо можна класти горбком. Найголовніше - не змішувати рис, моркву, і м'ясо. Узбецький плов з куркою готовий.
Смачного!