Вам знадобиться для горіхового торта:
Спосіб приготування горіхового торта:
Приготувати тісто: в миску викладаємо нарізане невеликими шматочками холодне масло, додаємо просіяне борошно, сіль , 150 г цукру - швидко все перетираємо в крихту. Додаємо розбовтані яйце, 1 столову ложку вершків і знову ж швидко, збираємо тісто в грудку. Не місити. Ділимо на 3 частини - дві великі однакові і одну поменше.
Тісто затягуємо плівкою і відправляємо на 1 годину в холодильник.
Готуємо начинку: насипаємо 335 г цукру в сковороду ( сотейник ) і нагріваємо на повільному вогні, поки цукор не почне плавитися і піде бульбашками. Щоб уникнути утворення грудок, мішати не потрібно, а тільки похитувати в різні сторони.
У розплавлений цукор тонкою цівкою вливаємо вершки і інтенсивно розмішуємо. Уварюємо карамель хвилин 8-12.
Висипаємо горіхи добре перемішуємо. Знімаємо з вогню, додаємо мед. Ще раз добре перемішуємо суміш. Даємо начинці охолодитися.
Розкачати на пергаменті, при необхідності, злегка підсипаючи борошном, два однакових кола - для верхівки і низу торта. Нижню частину прямо разом з пергаментом помістити у форму і надіти кільце. З маленької частини тіста сформувати валик і виклавши в форму, зробити боковинку торта. Викласти начинку. Закрийте верхньою частиною тіста. Акуратно з'єднайте краї тіста. Нанесіть візерунок на свій розсуд.
Горіховий торт випікати в розігрітій до 180 градусів духовці (у мене з конвектором ) 40-45 хвилин.
Форму відкрити відразу ж після випічки торта щоб уникнути його прилепання до стінок форми.
Горіховий торт не їдять свіжовипеченим. Остиглий торт загорнути у фольгу. Через добу-другу він в самий раз. Горіховий торт готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: