стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Горіховий торт



Горіховий торт

Горіховий торт
автор рецепта Автор: Марта



Вам знадобиться для горіхового торта:

  • ДЛЯ ТІСТА:
  • 375 г білого борошна
  • 220 г масла
  • 150 г цукру
  • 1 яйце
  • щіпка солі
  • НАЧИНКА:
  • 335 г цукру
  • 300 г подрібнених горіхів
  • 200 мл вершків
  • 1,5 столової ложки меду
  • 1 щіпка солі
  • Розємна форма для випічки діаметром 26 см

Спосіб приготування горіхового торта:
Приготувати тісто: в миску викладаємо нарізане невеликими шматочками холодне масло, додаємо просіяне борошно, сіль , 150 г цукру - швидко все перетираємо в крихту. Додаємо розбовтані яйце, 1 столову ложку вершків і знову ж швидко, збираємо тісто в грудку. Не місити. Ділимо на 3 частини - дві великі однакові і одну поменше.

Тісто затягуємо плівкою і відправляємо на 1 годину в холодильник.

Готуємо начинку: насипаємо 335 г цукру в сковороду ( сотейник ) і нагріваємо на повільному вогні, поки цукор не почне плавитися і піде бульбашками. Щоб уникнути утворення грудок, мішати не потрібно, а тільки похитувати в різні сторони.

У розплавлений цукор тонкою цівкою вливаємо вершки і інтенсивно розмішуємо. Уварюємо карамель хвилин 8-12.

Висипаємо горіхи добре перемішуємо. Знімаємо з вогню, додаємо мед. Ще раз добре перемішуємо суміш. Даємо начинці охолодитися.

Розкачати на пергаменті, при необхідності, злегка підсипаючи борошном, два однакових кола - для верхівки і низу торта. Нижню частину прямо разом з пергаментом помістити у форму і надіти кільце. З маленької частини тіста сформувати валик і виклавши в форму, зробити боковинку торта. Викласти начинку. Закрийте верхньою частиною тіста. Акуратно з'єднайте краї тіста. Нанесіть візерунок на свій розсуд.

Горіховий торт випікати в розігрітій до 180 градусів духовці (у мене з конвектором ) 40-45 хвилин.

Форму відкрити відразу ж після випічки торта щоб уникнути його прилепання до стінок форми.

Горіховий торт не їдять свіжовипеченим. Остиглий торт загорнути у фольгу. Через добу-другу він в самий раз. Горіховий торт готовий.
Смачного!