Вам знадобиться для пампушків:
Спосіб приготування пампушків:
В дріжджі, додати 1 столову ложку цукру, 1 і 3/4 склянки борошна, 1 склянку молока. Добре перемішати і дати постояти, поки тісто виросте вдвічі більше.
Розтерти яйця з жовтками і цукром. Додати залишки борошна і молока, ванільну есенцію, натерту цедру і лимонний сік, сіль і горілку. Налити підготовлені дріжджі і місити тісто, поки не стане гладким. Додати олію по 2 столові ложки на один раз і місити ще 10 хвилин. Поставити в духовку розігріту до 40 С, накрити кухонним рушником і залишити дверцята духовки наполовину відкритою, поки тісто не збільшиться вдвічі.
Розкачати тісто завтовшки 2 см. Вирізати кружки діаметром 4 см. Покласти по серединці 1 чайну ложку джему і сформувати кульки.
Розігріти олію у фритюрниці або звичайній каструлі до 190 C, перевірити температуру, кинувши шматочок тіста - повинен негайно спливти. Смажити пампушки, поки не підрум'яняться (краще смажити довше, але в меншій температурі). Перекласти на тарілку з паперовим рушником або серветкою, щоб вбралася зайва олія. Посипати гарячі пампушки цукровою пудрою. Ось такий рецепт пампушків.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: