стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Рецепт пампушків



Рецепт пампушків

Рецепт пампушків
автор рецепта Автор: Галя



Вам знадобиться для пампушків:

  • 100 г дріжджів
  • 2/3 склянки цукру
  • 8 склянок борошна
  • 2 склянки молока
  • 1 яйце
  • 7 жовтків
  • 2 ч.л. ванільною есенції
  • 1 ч.л. лимонної цедри
  • 2 ч.л. лимонного соку (з 1 лимона)
  • щіпка солі
  • 2 ст.л. горілки або рому
  • 6 ст.л. олії
  • 450 г (2 склянки) джему
  • 1,5 літра олії для фритюру
  • 2/3 склянки цукрової пудри

Спосіб приготування пампушків:
В дріжджі, додати 1 столову ложку цукру, 1 і 3/4 склянки борошна, 1 склянку молока. Добре перемішати і дати постояти, поки тісто виросте вдвічі більше.

Розтерти яйця з жовтками і цукром. Додати залишки борошна і молока, ванільну есенцію, натерту цедру і лимонний сік, сіль і горілку. Налити підготовлені дріжджі і місити тісто, поки не стане гладким. Додати олію по 2 столові ложки на один раз і місити ще 10 хвилин. Поставити в духовку розігріту до 40 С, накрити кухонним рушником і залишити дверцята духовки наполовину відкритою, поки тісто не збільшиться вдвічі.

Розкачати тісто завтовшки 2 см. Вирізати кружки діаметром 4 см. Покласти по серединці 1 чайну ложку джему і сформувати кульки.

Розігріти олію у фритюрниці або звичайній каструлі до 190 C, перевірити температуру, кинувши шматочок тіста - повинен негайно спливти. Смажити пампушки, поки не підрум'яняться (краще смажити довше, але в меншій температурі). Перекласти на тарілку з паперовим рушником або серветкою, щоб вбралася зайва олія. Посипати гарячі пампушки цукровою пудрою. Ось такий рецепт пампушків.
Смачного!