стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт Медове поліно



Торт Медове поліно

Торт Медове поліно
автор рецепта Автор: Валя



Вам знадобиться для торта Медове поліно:

  • 2 повних ст. л. меду (з гіркою)
  • 2/3 склянки цукру
  • 3 яйця
  • 3 склянки борошна
  • 1 ч. ложка без верху соди
  • 500 мл сметани 15-20%
  • 2/3 склянки цукру
  • 250 г сирної маси з ваніліном

Спосіб приготування торта Медове поліно:
Добре розмішати яйця з цукром і рідким медом. Всипте борошно, змішане з содою. І замішайте пластичне тісто. При необхідності підсипати трохи борошна. Тісто розділити на три рівні частини.

Папір для випічки або лист рівномірно припорошити борошном. Кожну частину розкачати в прямокутний пласт товщиною не більше 0,5 см прямо на папері або деку. Розрізати на смужки шириною 1~1,5см. Смужки розсунути, інакше при випічці вони злипнуться. Випікати в розігрітій до t=220C духовці до яскравого рум'янцю (5~7 хвилин). Готові палички ще теплими підрівняти під потрібний розмір.

Зробити крем: сметану трохи збити з цукром і додати в сирну масу. Крем повинен вийти густим, але має литися.

Застелити стіл кількома відрізками плівки чи фольги. Вилити трохи крему, на ньому розкласти (не впритул один до одного) медові палички. Залити їх кремом. Покласти другий шар, крем і т.д., поки не закінчаться палички.

Завершити конструкцію шаром крему. Бічні частини теж змастити кремом. Закрутити торт у плівку, надаючи форму поліна. Покласти торт в холодильник не менше, ніж на 8 годин. Потім торт викласти на блюдо. Якщо зверху крему залишилося мало, обмазати додатковим кремом (можна нанести тонкий шар сметани без цукру). Прикрасити у вигляді поліна. Торт Медове поліно готовий.
Смачного!



Коментарі:

так себе

Автор:   денис
Дата:   2014-03-03