стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Домашній квас



Домашній квас

Домашній квас
автор рецепта Автор: Віка



Вам знадобиться для домашнього квасу:

  • 4 літри води
  • 300 гр цукру
  • листя і гілочки малини (можна брати і інші)
  • 2 ч.л. сухих дріжджів
  • Для паленого цукру
  • 1 ст.л. води
  • 4 ст.л. цукру

Спосіб приготування домашнього квасу:
Гілочки і листя малини промити, трохи подрібнити і покласти в каструлю. Потім додати холодної води і довести до кипіння. Зняти з вогню каструлю, накрити кришкою і дати трохи настоятися, 10 -15 хвилин. Додати цукор, добре розмішати і залишити трохи охолонути.

Сухі дріжджі розвести в невеликій кількості води і додати в теплу каструлю і добре розмішати. Залишити каструлю, щоб дріжджі побродили, приблизно добу. Процес бродіння залежить наскільки тепло у приміщенні.

Після того як квас заграв, зняти пінку. Так як квас виходить досить світлим, його можна підфарбувати паленим цукром. Для його приготування, у сковороду налити воду, всипати цукор і поставити на вогонь. Коли цукор почне підгоряти (темніти), його потрібно добре помішувати, до отримання однорідного коричневого кольору. Потім додати гарячої води і дати повністю розчинитися.

У готовий квас додати палений цукор, для отримання бажаного кольору квасу. В кінці квас процідити, розлити в банки або іншу ємність і зберігати в холодильнику. Пити квас охолодженим. Домашній квас готовий.
Смачного!