стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Корзинки з кремом



Корзинки з кремом


Вам знадобиться для корзинок з кремом:

  • для тіста:
  • 200 г борошна
  • 1 яйце і 1 жовток
  • 100 г цукру
  • 120 г вершкового масла
  • чверть ч. ложки солі
  • ванільний цукор (пакетик)
  • для крему:
  • 200 г цукру
  • 3 яєчних білка
  • 100 г замороженої брусниці
  • 7 ст. ложок води
  • для прикраси:
  • мармелад різних кольорів

Спосіб приготування корзинок з кремом:
Масло нарізаємо шматочками і разом з борошном рубаємо ножем на дошці, поки не доведемо до стану дрібної крихти. Збираємо горбком, зверху робимо ямку, додаємо яйце і яєчний жовток (їх варто заздалегідь збовтати виделкою), цукор і сіль, висипаємо і ванільний цукор.

Замішуємо тісто, скачуємо, обертаємо плівкою - і нехай півгодини побуде в холодильнику.

Брусницю обливаємо окропом і залишаємо в друшляку, щоб стекла рідина.

Включаємо духовку на 180С. Змащуємо вершковим маслом формочки, якщо вони у нас металеві.

Тісто ділимо на 10 частин, скачуємо кульками і розкачуємо з них невеликі коржі.

Викладаємо коржі в формочки, придавлюємо і наколюємо виделкою. Випікаються вони приблизно 20 хвилин до рум'яності. Даємо корзинкам охолонути і акуратно виймаємо.

З 200 г цукру і і 7 ст. ложок води варимо сироп.

Швидко збиваємо блендером або міксером яєчні білки в тугу піну, не припиняючи збивати, обережно вливаємо гарячий (але не киплячий) сироп. Готовим кремом наповнюємо кондитерський шприц.

Розкладаємо на дно корзинок брусницю, заповнюємо кремом і прикрашаємо шматочками мармеладу. Корзинки з кремом готові.
Смачного!