стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Овочева запіканка



Овочева запіканка


Вам знадобиться для овочевої запіканки:

  • 1 баклажан
  • 1 кабачок
  • 3 картоплини
  • 100 г спаржі
  • 1 болгарський перець
  • цибуля ріпчаста 1
  • 150 г твердого сиру
  • 50 г гірчичного масла
  • сіль за смаком

Спосіб приготування овочевої запіканки:
Очищаємо і миємо овочі. Ріжемо кільцями, болгарський перець. Ріжемо кубиками картоплю, кабачок, баклажани. Ріжемо дрібно цибулю.

Змішуємо овочі, заправляємо їх гірчичним маслом і сіллю, викладаємо в глиняну сковороду (якщо є). Печемо в духовці при 170-180 С або на плиті 35-45 хвилин, за час томління 2 рази перемішуємо овочеву масу.

Натираємо на тертці сир або ріжемо його великими тонкими шматками. Посипаємо овочі натертим сиром, або тонкими шматочками покриваємо всю поверхню овочів. Поверх сиру кладемо кільця болгарського перцю і стебла спаржі. Запікаємо до розплавлення сиру і придбання ним красивого рум'яного кольору. Овочева запіканка готова.
Смачного!