стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт бите скло



Торт бите скло

Торт бите скло
автор рецепта Автор: Люба



Вам знадобиться для торту бите скло:

  • Для бісквіта:
  • 4 яйця
  • 125 гр цукру
  • 75 гр борошна
  • 50 гр крохмалю
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • ванілін
  • для начинки:
  • 3 пачки різнобарвного желе (червоне, жовте, зелене)
  • банан
  • апельсин
  • 200 гр сирної маси (ванільна)
  • упаковка йогурту з наповнювачем (0,5 л у мене абрисосовый)
  • 20 гр желатину
  • для просочення бісквіта: сік (у мене домашній абрикосовий, з цукром)
  • ддя прикраси: шоколад чорний і білий.

Спосіб приготування торту бите скло:
Готуємо бісквіт: яйця не розділяючи збити міксером 10 хв, потім потроху додавати цукор і збивати ще хв 7.

Окремо змішати борошно, крохмаль, розпушувач і просіяти через сито. Коли яйця взбились, потроху додавати в збиті яйця борошняну суміш і обережно вимішують круговими рухами з низу вверх.

Розігріти духовку до 200 С. Вилити тісто в змащену форму або вистелену пекарським папером. Поставить в духовку і пекти, через 3 хвилини зменшити температуру до 170С і випікати бісквіт 25 хв. Після приготування дати повністю охолонути в духовці. Після остигання розрізати на 2 частини.

Готуємо начинку: Желе приготувати по інструкції, але брати води на 100 гр меньше. Почекати щоб застигло.

Желатин залити 10 ст. ложками холодної води, дати набрякнути, потім розтопити на водяній бані.

Сирну масу збити з йогуртом, потім додати желатин.

Банан і апельсин нарізати кубиками.

Збірка торта: роз'ємну форму для випічки застелити харчовою плівкою, на дно кладемо половину бісквітного коржа, просочуємо соком, зверху кладемо шар сирно-йогуртової начинки, на неї розподіляємо різнокольорове желе шматочками з бананом і апельсином, зверху ще сирно-йогуртовий шар, накриваємо другою половиною бісквіта, теж просоченої соком. Сирно-йогуртовою масою заповнюємо щілини між бісквітом і формою (у мене бісквіт був меншим діаметром, ніж форма.Ставим в холодильник годин на 5. Краще якщо на ніч.

Останні штрихи: шоколад розтоплюємо на водяній бані і заливаємо поверхню торта темним шоколадом, а білим наносимо малюнки у вигляді битого скла. Торт бите скло готовий.
Смачного!