стрілка навігації     стрілка навігації  Класична лазанья



Класична лазанья

Класична лазанья
автор рецепта Автор: Галя



Вам знадобиться для класичної лазаньї:

  • М'ясна начинка Болоньєзе:
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1 цибулина
  • 2 стебла селери
  • 2 морквини
  • 2 зубчики часнику
  • 1 кг нежирного яловичого фаршу
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 500 г пасати (томатного соусу)
  • 250 мл червоного вина
  • 4-6 листочків базиліка
  • сіль і перець за смаком
  • соус Бешамель:
  • 60 г вершкового масла
  • 60 г борошна (4 ст.л.)
  • 600 мл молока
  • 1 лавровий лист
  • сіль і перець за смаком
  • 375 r пластин для лазаньї
  • 450 г сиру моцарелла
  • 75 г сиру Пармезан

Спосіб приготування класичної лазаньї:
М'ясна начинка Болоньєзе:
Розігріти оливкову олію на середньому вогні у великій сковороді або в каструлі з важким дном.

Дрібно наріжте цибулю, морквину, селеру і часник. Тушкуйте 8-10 хвилин, до розм'якшення. Перекладіть в миску.

У тій же сковороді підрум'яньте фарш, потім додайте до фаршу тушковані овочі, вино, томатний соус, томатну пасту і нарізаний базилік.

Готуйте на слабкому вогні, без кришки, 1.5-2 години, помішуючи час від часу, поки соус не загусне. Посоліть і поперчіть за смаком.

Соус Бешамель:
Розтопіть масло в каструльці (краще з товстим дном), на слабкому вогні. Додайте борошно, перетріть з маслом і готуйте 1-2 хвилини, помішуючи. Додавайте поступово молоко, весь час помішуючи віночком, і варіть, поки соус не загусне. Зніміть з вогню, додайте лавровий лист, закрийте і залиште до збірки лазаньї.

Розігрійте духовку до 180 С.

Збірка лазаньї:
Викладіть на дно форми шар м'ясної начинки. На начинку викладіть ложкою шар соусу Бешамель. Поверх соусу - тонкі скибочки моцарели, потім пластини для лазаньї. Повторіть шари, закінчуючи пластинами для лазаньї.

Посипте верх лазаньї пармезаном, і викладіть все скибочки моцарели що залишилися.

Запікайте 30-40 хвилин в розігрітій до 180 С духовці, до коричневої рум'яної скоринки. Класична лазанья готова.
Смачного!