Вам знадобиться для класичної лазаньї:
Спосіб приготування класичної лазаньї:
М'ясна начинка Болоньєзе:
Розігріти оливкову олію на середньому вогні у великій сковороді або в каструлі з важким дном.
Дрібно наріжте цибулю, морквину, селеру і часник. Тушкуйте 8-10 хвилин, до розм'якшення. Перекладіть в миску.
У тій же сковороді підрум'яньте фарш, потім додайте до фаршу тушковані овочі, вино, томатний соус, томатну пасту і нарізаний базилік.
Готуйте на слабкому вогні, без кришки, 1.5-2 години, помішуючи час від часу, поки соус не загусне. Посоліть і поперчіть за смаком.
Соус Бешамель:
Розтопіть масло в каструльці (краще з товстим дном), на слабкому вогні. Додайте борошно, перетріть з маслом і готуйте 1-2 хвилини, помішуючи. Додавайте поступово молоко, весь час помішуючи віночком, і варіть, поки соус не загусне. Зніміть з вогню, додайте лавровий лист, закрийте і залиште до збірки лазаньї.
Розігрійте духовку до 180 С.
Збірка лазаньї:
Викладіть на дно форми шар м'ясної начинки. На начинку викладіть ложкою шар соусу Бешамель. Поверх соусу - тонкі скибочки моцарели, потім пластини для лазаньї. Повторіть шари, закінчуючи пластинами для лазаньї.
Посипте верх лазаньї пармезаном, і викладіть все скибочки моцарели що залишилися.
Запікайте 30-40 хвилин в розігрітій до 180 С духовці, до коричневої рум'яної скоринки. Класична лазанья готова.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: