стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Яблучний пиріг в мультиварці



Яблучний пиріг в мультиварці


Вам знадобиться:

  • 4 великих яблука (700г)
  • 1/2 лимона або лайма (необов'язково)
  • 100 г вершкового масла
  • 1 склянка цукру
  • 2 яйця
  • 1 пакетик ванільного цукру (необов'язково)
  • 1.5 склянки борошна
  • 1 ч.л. соди
  • 0.5 ч.л. солі
  • 0.5 склянки сметани

Спосіб приготування:
Яблука очистити і нарізати скибочками. Скропити лимонним соком, щоб не потемніли.

Розтопити вершкове масло в каструльці мультиварки в режимі підігріву (тоді не доведеться її змащувати). Розтоплене масло вилити в миску і змішати з цукром і ванільним цукром (залиште трохи ванільного цукру для прикраси). Додати по одному яйця, добре збиваючи виделкою або міксером. Додати сметану, розмішати.

Змішати борошно, соду і сіль, додати швидко в тісто, довго не вимішувати.

Приблизно третину яблук розкласти на дні каструльки (дно повинно бути масляним, від розтопленого масла, можна розтопити ще шматочок додатково).

Решту яблука додати в тісто, перемішати. Викласти тісто поверх яблук, закрити кришку, включити режим Випічка на 1 годину, потім дати ще постояти 15-20 хвилин в режимі підігріву. Перевернути з каструльки на тарілку, посипати верх ванільним цукром, якщо є. Яблучний пиріг в мультиварці готовий.
Смачного!