стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Сметанні булочки з родзинками і корицею



Сметанні булочки з родзинками і корицею

Сметанні булочки з родзинками і корицею
автор рецепта Автор: Люба



Вам знадобиться:

  • 2 склянки борошна
  • 2 ст.л. цукру
  • 1/2 ч.л. меленої кориці
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. соди
  • 1/4 ч.л. солі
  • 100 г маргарину
  • 1 склянка сметани
  • 2 ст.л. молока
  • 1/2 склянки родзинок
  • 1/2 склянки цукрової пудри (для глазурі)
  • 2 ч.л. молока (для глазурі)

Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 230 С.

У великій мисці змішайте борошно, цукор, корицю, розпушувач, соду і сіль. Додайте маргарин і порубайте. Зробити поглиблення в центрі. Додайте сметану, 2 ст.л. молока і родзинки, перемішуючи, поки тісто не стане однорідним (додайте ще трохи молока, якщо потрібно).

На посипаній борошном поверхні обережно помісити тісто 8-10 разів. Присипте ще стіл борошном, якщо потрібно, тісто буде липким. Натискаючи рукою, сплюсніть тісто в пласт товщиною 1.5 см. Виріжте булочки келихом з гострим краєм чи формою, вмочаючи келих або формочку кожен раз в борошно. Викладіть на деко для випічки.

Випікайте при температурі 230 С 10-12 хвилин.

глазур:
Змішайте цукрову пудру і 2 ч.л. молока. Полийте глазур'ю булочки. Посипте ще корицею і цукром, якщо хочете. Сметанні булочки з родзинками і корицею готові.
Смачного!