стрілка навігації    стрілка навігації  Томатний суп



Томатний суп

Томатний суп
автор рецепта Автор: Ліля



Вам знадобиться:

  • 500 г дуже стиглих помідорів
  • 1 цибулина і 1 морква
  • 2 ст. ложки (з невеликим верхом) рису
  • 50г вершкового масла
  • 1 ст. ложка борошна
  • 1 ст. ложка цукру, сіль за смаком, 2 гілочки петрушки
  • 2 л бульйону або води

Спосіб приготування:
Ставимо варити рис у воді або бульйоні, коли закипить, солимо, накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до самого малого. Варимо до готовності.

Кришимо цибулю і моркву, обсмажуємо на вершковому маслі, додаємо борошно і смажимо ще трохи. Викладаємо в цю ж сковорідку роздавлені томати, підливаємо бульйону або води, розмішуємо, даємо закипіти, додаємо сіль, цукор, перець і петрушку, накриваємо кришкою і на невеликому вогні варимо до готовності.

Остудивши, вміст сковорідки протираємо через сито. А краще - за допомогою блендера. Отримане пюре викладаємо в каструлю, розводимо гарячим бульйоном або водою до необхідної густоти, додаємо відварений рис і трохи вершкового масла. Томатний суп готовий.
Смачного!