стрілка навігації    стрілка навігації  Рибний суп-пюре



Рибний суп-пюре

Рибний суп-пюре
автор рецепта Автор: Віка



Вам знадобиться:

  • 500 г риби
  • 3 ст. ложки вершкового масла
  • 1 жовток
  • половинка цибулини
  • півсклянки вершків або три чверті склянки молока
  • 2 ст. ложки борошна
  • селера, петрушка, сіль

Спосіб приготування:
Обрану нами рибу очистимо, вимиємо, відокремимо філе (без шкіри).

Кладемо шкіру і кістки в каструлю і ставимо варити бульйон в невеликій кількості води, після закипання - варити під кришкою на невеликому вогні.

Філе ріжемо на шматочки, викладаємо в сотейник, туди ж - кільця цибулі, селеру і петрушку, солимо, підливаємо води, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і залишаємо варитися на повільному вогні. Коли буде готове, виймаємо приправи і рибу і, залишаємо кілька найсимпатичніших шматочків. Все інше 3 рази пропускаємо через м'ясорубку з частими гратами - або робимо пюре за допомогою блендера.

У цей м'який рибний фарш вливаємо готовий проціджений бульйон, все перемішуємо і протираємо через сито. Якщо ми попрацювали блендером з відповідною насадкою - можна не протирати, тільки розмішати.

На суху сковорідку просіваємо борошно, прогріваємо до слабо-жовтого кольору і обережно, щоб не утворилися грудки, розводимо невеликою кількістю води, а потім виливаємо пассеровку в наш бульйон.

Знову ставимо на вогонь (або на водяну баню) і доводимо до кипіння, обов'язково прибираючи накип і постійно помішуючи, щоб не пригорало. Готовий суп знімаємо з вогню, заправляємо льезоном (збитим жовтком з вершками) і шматочком вершкового масла.

Подаючи на стіл, покласти в кожну тарілку 2-3 шматочки вареного рибного філе. Рибний суп-пюре готовий.
Смачного!