Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Обрану нами рибу очистимо, вимиємо, відокремимо філе (без шкіри).
Кладемо шкіру і кістки в каструлю і ставимо варити бульйон в невеликій кількості води, після закипання - варити під кришкою на невеликому вогні.
Філе ріжемо на шматочки, викладаємо в сотейник, туди ж - кільця цибулі, селеру і петрушку, солимо, підливаємо води, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і залишаємо варитися на повільному вогні. Коли буде готове, виймаємо приправи і рибу і, залишаємо кілька найсимпатичніших шматочків. Все інше 3 рази пропускаємо через м'ясорубку з частими гратами - або робимо пюре за допомогою блендера.
У цей м'який рибний фарш вливаємо готовий проціджений бульйон, все перемішуємо і протираємо через сито. Якщо ми попрацювали блендером з відповідною насадкою - можна не протирати, тільки розмішати.
На суху сковорідку просіваємо борошно, прогріваємо до слабо-жовтого кольору і обережно, щоб не утворилися грудки, розводимо невеликою кількістю води, а потім виливаємо пассеровку в наш бульйон.
Знову ставимо на вогонь (або на водяну баню) і доводимо до кипіння, обов'язково прибираючи накип і постійно помішуючи, щоб не пригорало. Готовий суп знімаємо з вогню, заправляємо льезоном (збитим жовтком з вершками) і шматочком вершкового масла.
Подаючи на стіл, покласти в кожну тарілку 2-3 шматочки вареного рибного філе. Рибний суп-пюре готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: