стрілка навігації     стрілка навігації  Картопля, смажена соломкою в духовці



Картопля, смажена соломкою в духовці

Картопля, смажена соломкою в духовці
автор рецепта Автор: Люба



Вам знадобиться:

  • 4 великі картоплини
  • 50 мл оливкової олії
  • спеції за вибором
  • сіль - за смаком

Спосіб приготування:
Очищену картоплю промиваємо, нарізаємо брусочками товщиною 10-12 мм. Обов'язково як слід обсушуємо, розклавши на полотняному або паперових рушниках і прикривши ними ж зверху.

Складаємо картоплю у велику миску, додаємо олію і спеції, накриваємо і як слід кілька разів струшуємо, щоб брусочки картоплі як слід обваляти в олії і спеціях. Можна зробити простіше. Скласти картоплю в мішок з харчової плівки, залити олію, засипати спеції, закрити - і знову ж таки як слід потрясти.

Застеляємо деко фольгою або пекарськоим папером, змащуємо оливковою олією. Розкладаєм картоплю в один ряд.

Смажимо-запікаємо картоплю в духовці, нагрітій до 210-230 С, приблизно 25-30 хвилин, поки вона не стане м'якою всередині і рум'яної зовні.

Ще один варіант попередньої підготовки картоплі - змішати рівну кількість оливкової олії і діжонськой гірчиці, додати трохи лимонного соку, описаним вище способом обваляти картопляну соломку. І посмажити в духовці.

Солимо і перчимо вже готову картоплю. Картопля, смажена соломкою в духовці готова.
Смачного!



Коментарі:

екпаг6ша8вадг

Автор:   аврпег
Дата:   2016-08-08