Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Очищену картоплю промиваємо та нарізаємо брусочками товщиною 5-10 мм. Необхідно як слід обсушити її в полотняному або паперових рушниках, інакше олія при смаженні буде сильно пінитися, а корочка на картоплі може вийти нерівною.
З фритюрницею все зрозуміло за інструкцією. Якщо її немає, беремо відповідну каструлю.
З практики. Коли олія готова, опускаємо картоплю невеликими порціями, смажимо до світло-жовтого кольору і викладаємо на сито. Велика порція картоплі може швидко остудити олію, і тоді картопля не пожариться правильно.
Коли таким чином пожарим всю картоплю, дамо олії знову прогрітися до потрібної температури і опускаємо в неї всю картоплю (або половину, якщо її занадто багато), щоб пожарити вже до потрібного нам рум'яного відтінку.
Ось тепер виймаємо її шумівкою, викладаємо на сито, а коли стече жир - солимо за смаком. Домашня картопля-фрі готова.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: