стрілка навігації     стрілка навігації  Стерлядь з овочами



Стерлядь з овочами

Стерлядь з овочами
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Українська



Стерлядь - риба ніжна сама по собі, ароматна і смачна, а тому її краще всього припускати в невеликій кількості води або варити на пару. А соус з овочами і сиром збагатить смак риби. І послужить гарніром.

Вам знадобиться:

  • 600 г філе стерляді
  • 2 солодких перця
  • 200-250 г цукіні (або кабачка)
  • 2 помідори
  • 60 г цибулі-порею
  • 1 склянка вершків
  • 100 г м'якого вершкового сиру
  • 3-4 ст. ложки лимонного соку
  • зелень петрушки
  • сіль і мелений білий перець - за смаком
  • вершкове масло для смаження

Спосіб приготування:
Філе стерляді промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками. Натираємо сумішшю солі і перцю, скроплюємо лимонним соком і звертаємо рулетом (двома рулетами, якщо у нас 2 філе), закріплюємо дерев'яними шпажками (зубочистками).

У маленьку каструлю наливаємо води, даємо закипіти, кладемо рулети з стерляді. Вода повинна закривати їх до половини. Як тільки закипить - накриваємо кришкою, даємо покипіти 7-8 хвилин на середньому вогні, потім переводимо вогонь на малий і припускаємо до готовності (ще 9-12 хвилин).

Відразу дві примітки. 1 - можна приготувати рибу на пару. 2 - стерлядь буде ароматнішою, якщо у воду додати трохи білого вина.

Підготуємо овочі. Помідори обшпарюємо окропом, знімаємо шкірку і ріжемо на дрібні кубики. Вимиті цукіні і перці (без насіння і плодоніжки, звичайно), теж перетворюємо в кубики. Цибулю-порей шаткуємо кільцями.

Розпускаємо в сковороді вершкове масло, на середньому вогні, помішуючи, обсмажуємо 5-8 хвилин цукіні і солодкий перець, додаємо помідори і цибулю-порей, смажимо ще 2-3 хвилини. Вливаємо вершки, лимонний сік, викладаємо вершковий сир, приправляємо сіллю і перцем. Помішуючи, варимо соус, поки сир не розплавиться повністю.

Залишилося найприємніше: викласти рибу на тарілки, поливаємо соусом - і приступати до трапези, простіше кажучи - до поїдання смачної рибки.
Смачного!