Стерлядь - риба ніжна сама по собі, ароматна і смачна, а тому її краще всього припускати в невеликій кількості води або варити на пару. А соус з овочами і сиром збагатить смак риби. І послужить гарніром.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Філе стерляді промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками. Натираємо сумішшю солі і перцю, скроплюємо лимонним соком і звертаємо рулетом (двома рулетами, якщо у нас 2 філе), закріплюємо дерев'яними шпажками (зубочистками).
У маленьку каструлю наливаємо води, даємо закипіти, кладемо рулети з стерляді. Вода повинна закривати їх до половини. Як тільки закипить - накриваємо кришкою, даємо покипіти 7-8 хвилин на середньому вогні, потім переводимо вогонь на малий і припускаємо до готовності (ще 9-12 хвилин).
Відразу дві примітки. 1 - можна приготувати рибу на пару. 2 - стерлядь буде ароматнішою, якщо у воду додати трохи білого вина.
Підготуємо овочі. Помідори обшпарюємо окропом, знімаємо шкірку і ріжемо на дрібні кубики. Вимиті цукіні і перці (без насіння і плодоніжки, звичайно), теж перетворюємо в кубики. Цибулю-порей шаткуємо кільцями.
Розпускаємо в сковороді вершкове масло, на середньому вогні, помішуючи, обсмажуємо 5-8 хвилин цукіні і солодкий перець, додаємо помідори і цибулю-порей, смажимо ще 2-3 хвилини. Вливаємо вершки, лимонний сік, викладаємо вершковий сир, приправляємо сіллю і перцем. Помішуючи, варимо соус, поки сир не розплавиться повністю.
Залишилося найприємніше: викласти рибу на тарілки, поливаємо соусом - і приступати до трапези, простіше кажучи - до поїдання смачної рибки.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: