стрілка навігації     стрілка навігації  Ролл Зелений дракон



Ролл Зелений дракон

Ролл Зелений дракон
автор рецепта Автор: Світлана



Вам знадобиться:

  • 120г суші-рис
  • 1 лист норі
  • 1 авокадо
  • 60г копченого вугра
  • 20г ікри летючої риби - тобіко
  • 4шт великих варених креветок

Спосіб приготування:
На бамбуковий килимок макісу необхідно розстелити харчову плівку і покласти на килимок половинку листа норі. На норі рівним шаром викласти заздалегідь приготований суші-рис. Акуратно розрівняти по всій площі листа водорості. Але з одного краю норі залишити 1 см вільного аркуша без рису.

Потім необхідно акуратно перевернути лист норі і рис. Посередині листа норі необхідно нанести шар васабі, а потім ікру тобіко.

Авокадо розрізати на тонкі смужки і викласти їх в ряд посередині листа норі. Ширина ряду - 1 смужка авокадо. Креветки необхідно розташувати поруч з авокадо з розрахунку 2 шт на 1 порцію ролів.

Після наповнення ролу потрібно скрутити його і за допомогою рогожі сформувати форму ролу. Але не потрібно сильно натискати на рогожу. Розгорнувши рогожу, очистіть рол від харчової плівки.

Копчений вугор, нарізаний тоненькими шматочками, необхідно розташувати поперек ролу і злегка притиснути його до рису. За допомогою гострого ножа, змоченого у воді з рисовим оцтом, розріжте рол на 6-8 частин. Ролл Зелений дракон готовий.
Смачного!