стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Яловичина в духовці



Яловичина в духовці

Яловичина в духовці
автор рецепта Автор: Ліда



Вам знадобиться:

  • 1.5 кг шматок яловичини
  • 4 зубчики часнику, очистити і нарізати скибочками
  • 1 ч.л. чорного перцю грубого помелу
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:
Розігріти духовку до 200 градусів. Міцно зв'язати м'ясо кухонним мотузком.

Зробіть в м'ясі ножем проколи 1 см глибиною і вставте в надрізи скибочки часнику. Покладіть м'ясо на деко. Можна просто покласти м'ясо на решітку духовки, а нижче встановити деко, куди стікатиме сік. Якщо на м'ясі є жирок, нехай він буде зверху - він буде плавитися і живити м'ясо.

Поставте в гарячу духовку на 20 хвилин. Потім збавте температуру духовки до 150 градусів. Продовжуйте запікати 1 годину або до бажаного ступеня готовності (готовність можна виміряти кухонним термометром - він повинен показувати 55-60 С). Дістаньте з духовки. Прикрийте фольгою і дайте постояти 15-20 хвилин перед тим, як розрізати. М'ясо продовжує "доходити" під фольгою.

Нарізати м'ясо на тонкі шматочки поперек волокон. Яловичина в духовці готова.
Смачного!